De ce să nu stai cu șosete în pat. Impactul negativ pe care îl au asupra sănătății

Monika Baciu |
Data publicării:
sosete - FOTO: Freepik@black.salmon
sosete - FOTO: [email protected]

De ce să nu stai cu șosete în pat. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra sănătății tale.

Cu vremea rece care se instalează treptat, s-ar putea să iei în considerare purtarea de îmbrăcăminte suplimentară în pat pentru a te menține călduros. Dar fii atent, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra sănătății tale.

Termenul "a dormi cu șosete" a crescut cu 86% în ultimele trei luni, potrivit Get Laid Beds, arătând că tot mai mulți oameni încearcă să afle dacă este benefic sau dăunător pentru sănătate.

În plus, termenul "a dormi în lenjerie intimă" a crescut cu 40%, indicând că oamenii iau în considerare purtarea a câtorva straturi suplimentare pentru a-și menține părțile intime calde.

Straturile de haine sunt esențiale când încerci să te menții călduros în timpul iernii. Cu toate acestea, purtarea de elemente suplimentare de îmbrăcăminte în pat ar putea afecta circulația sângelui și crește riscul de infecții.

Vezi și: Ce poți să pățești dacă te cerți pe stomacul gol. Care este cel mai potrivit moment pentru o discuție aprinsă

Obiectele vestimentare care sunt nocive când dormi

Dr. Deborah Lee  a discutat despre ce piese vestimentare sunt nocive atunci când le porți pe timp de noapte. A purta șosete în pat, mai ales când le porți pentru o perioadă lungă de timp, poate scădea circulația sângelui, în special dacă sunt prea strânse, a spus dr. Lee, potrivit Express.

"Cel mai bun lucru de făcut ar fi să te asiguri că pijamalele tale, sau orice altceva în care dormi, nu sunt băgate în șosete, făcându-le și mai strânse. O altă opțiune ar fi să porți șosete care sunt cu o mărime mai mare decât normal, asigurându-te în mod definit că circulația sângelui continuă normal.

Într-un studiu recent, s-au găsit atât de multe bacterii - cum ar fi E.Coli și Pseudomonas - pe șosete, precum pe covorul de la ușă. Mulți oameni poartă șosetele toată ziua și se culcă cu aceleași șosete.

Acest lucru este foarte nerecomandat. Este probabil să crească riscul unei varietăți de infecții, inclusiv infecții ale tractului urinar. A purta șosete în pat crește riscul infecțiilor fungice ale picioarelor, cum ar fi piciorul atletului”, a mai spus dr. Lee.

Vezi și: Semnele de pe piele care îți arată că ai probleme cu inima. Fii atent la picioare și urechi. Dacă ai ASTA, poți face infarct sau AVC

Lenjerie intimă

Nu există niciun motiv să porți lenjerie intimă în pat, în special chiloți, a spus dr. Lee.

"Nu numai că poate fi incomod, dar este bine să-ți lași părțile intime să respire, deoarece asta le menține fericite și sănătoase. Lăsând aerul să circule, reduci umezeala în jurul organelor genitale, ceea ce înseamnă mai puține șanse de infecții cu drojdii și de creștere a bacteriilor", a mai subliniat dr. Lee.

Pijamale - FOTO: Freepik@zynkevych

Pijamale strâmte

Asemănător situației cu șosetele, hainele strâmte pot restricționa circulația și fluxul sanguin, ducând la o noapte mai proastă de somn și la disconfort care te poate trezi.

"Cu cât hainele sunt mai strânse, cu atât e mai puțin probabil să poți să te miști în timpul somnului, ceea ce înseamnă că s-ar putea să nu poți să te simți confortabil în timpul somnului.

Pijamalele pot, de asemenea, să ridice temperatura corpului, ceea ce sună ca un vis în acest timp rece, dar te poți supraîncălzi, afectând din nou somnul.

În timp ce dormi, temperatura corpului tău ar trebui să crească natural, așa că ai nevoie de o soluție care să fie destul de caldă pentru a adormi, dar nu prea caldă în timp ce dormi. Dacă porți pijamale, evită polarul și optează pentru ceva din bumbac", a mai spus dr. Lee.

Vezi și: Alimentele pe care nu trebuie să le consumi când iei anumite medicamente. Pot anula efectul tratamentului sau chiar să provoace mai mult rău

Ținuta ideală pentru somn

Pentru a obține cel mai bun somn, evită să porți lenjerie intimă complet și alege pijamale făcute din materiale respirabile, cum ar fi bumbacul sau mătasea, a spus dr. Lee.

"Asigură-te că pijamalele nu sunt prea strâmte, dar nici prea lejere, în cazul în care te încurci în timpul nopții și te trezești. Dacă vrei să porți șosete în pat, atunci sugerez să le porți până adormi, sau să porți o pereche care să fie puțin prea mare pentru tine sau extrem de ușoară", a mai spus dr. Lee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel