Ce poți să pățești dacă te cerți pe stomacul gol. Care este cel mai potrivit moment pentru o discuție aprinsă

Monika Baciu |
Data publicării:
cearta - FOTO: Freepik@wavebreakmedia_micro
cearta - FOTO: Freepik@wavebreakmedia_micro

De ce ar trebui să te gândești de două ori înainte să te cerți când ești înfometat. Ce efecte poate avea asupra sănătății tale.

Lucruri mici - precum claxoanele puternice, un comentariu sarcastic sau parteneri care mănâncă zgomotos - ne pot scoate mai mult din sărite când suntem flămânzi.

Prin urmare, nu ar trebui să surprindă pe nimeni faptul că a te certa cu partenerul tău este una dintre lucrurile pe care ar trebui să le eviți când ești cu stomacul gol. Acestea sunt certurile pe care știi că le-ai fi putut evita. Întreaga situație pare lipsită de sens, dar nu poți să te oprești oricum. Înainte să-ți dai seama, amândoi sunteți epuizați și ai spus lucruri pe care s-ar putea să nu le poți retrage.

Ai un autocontrol slab când ești flamând

Conform unui studiu din 2014 publicat în PNAS, nivelurile scăzute de zahăr din sânge cauzate de foame pot determina oamenii să aibă mai puțin autocontrol și să spună lucruri răutăcioase partenerilor lor atunci când sunt flămânzi, potrivit Health Digest.

Studiul a implicat 107 cupluri timp de 21 de zile (prin intermediul The Columbus Dispatch). Fiecare participant a primit o păpușă voodoo (pe care li s-a spus să o imagineze ca fiind partenerul lor) și 51 de ace pe care li s-a cerut să le "înfingă" în păpușă ca o modalitate de a-și descărca frustrările.

Vezi și: Cercetarea medicală românească, în topul mondial. Mihai Dobra: Institutul Clinic Fundeni are în dezvoltare un proiect de genomică. Avem colaboratori de top din SUA

Nivelurile de zahăr din sânge ale participanților au fost monitorizate de două ori pe zi. S-a constatat că cu cât sunt mai scăzute nivelurile de glucoză din sânge, cu atât mai multe ace au fost înțepate în păpușa voodoo. De două ori mai multe ace au fost înțepate în păpușile de către participanții cu niveluri scăzute de glucoză decât cei cu valori mai mari.

Studiul a folosit și un alt test în care participanților li s-a permis să pună muzică puternică în urechile partenerilor lor care purtau căști ca o modalitate de a-și descărca furia.

Din nou, nivelurile scăzute de glucoză din sânge s-au sincronizat cu sunetele mai puternice și mai lungi. Nu vine ca o surpriză faptul că avem nevoie să hrănim corpul cu alimente, iar chiar dacă creierul nostru este mai mic în comparație cu restul corpului nostru, el consumă 20% din caloriile pe care le ingerăm, a împărtășit autorul principal al studiului și cercetătorul în psihologie la Universitatea din Ohio, Brad Bushman.

Vezi și: Semnele de pe piele care îți arată că ai probleme cu inima. Fii atent la picioare și urechi. Dacă ai ASTA, poți face infarct sau AVC

Cuplu certându-se - FOTO: Freepik@cookie_studio

Când ar trebui să te cerți cu partenerul tău

Majoritatea experților în relații îți vor spune că există un moment potrivit și unul nepotrivit pentru a te certa cu partenerul tău, iar a te certa pe stomacul gol este un comportament care îți poate distruge căsnicia.

Chiar dacă problema este urgentă, e mai bine să consumi ceva de mâncare sau să stai jos pentru o gustare înainte de a aborda subiectul cu partenerul tău. Asigură-te că nu ești distras, obosit și că emoțiile tale sunt sub control. Și, dacă este posibil, caută un moment convenabil pentru a discuta despre probleme.

Când ești gata să discuți lucrurile, abordarea ta contează, de asemenea. Evită utilizarea afirmațiilor care încep cu "tu", acuzările, poreclele, umilirea și plecarea.

Vezi și: Alimentele pe care nu trebuie să le consumi când iei anumite medicamente. Pot anula efectul tratamentului sau chiar să provoace mai mult rău

Fii respectuos, empatic și ascultă cu atenție ce are de spus și celălalt. Consilierul de cuplu Jenise Harmon a spus că evitarea certurilor când ești flamând nu rezolvă toate problemele, dar este un punct de plecare bun.

Dacă nu poți să aștepți să mănânci, poți încerca ceea ce a recomandat cercetătorul Brad Bushman și anume "când discuți un subiect sensibil cu soțul tău, ar trebui să o faci la cină, sau mai bine după cină - dar cu siguranță nu pe stomacul gol".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel