Semnele de pe piele care îți arată că ai probleme cu inima. Fii atent la picioare și urechi. Dacă ai ASTA, poți face infarct sau AVC

Monika Baciu |
Data publicării:
inima sau avc - FOTO: Freepik@iherphotography
inima sau avc - FOTO: Freepik@iherphotography

Medicii cardiologi au întocmit o listă cu semnele care arată că ai mari probleme cu inima. Fii atent la picioare și urechi. Dacă observi asta, poți avea insuficiență cardiacă sau poți face AVC.

Dacă observi aceste semne inexplicabile pe piele, ar trebui să consulți un medic. Problemele de sănătate cardiacă sunt o problemă majoră la nivel mondial.

Aceasta include afecțiuni și boli precum boala coronariană, insuficiența cardiacă și accidentele vasculare cerebrale. Dacă nu este depistată devreme și tratată, boala cardiovasculară poate fi fatală. Prin urmare, identificarea oricăror semne de avertizare este vitală.

Semnele bolilor cardiace mai puțin cunoscute

Unele dintre semnele bolii de inimă sunt destul de cunoscute, cum ar fi durerea în piept. Cu toate acestea, altele sunt mai puțin cunoscute. Conform unui expert, există unele simptome mai puțin așteptate care ar putea apărea pe piele.

Dermatologul Dr. Dustin Portela a folosit TikTok pentru a avertiza cu privire la unele "indicii" extrem de importante.

Vezi și: Alimentele pe care nu trebuie să le consumi când iei anumite medicamente. Pot anula efectul tratamentului sau chiar să provoace mai mult rău

Cele trei semne de care trebuie să fii atent sunt:

- Umflarea picioarelor

- Degete în formă de ciocan

- Semnul lui Frank (o cută diagonală pe lobul urechii).

Umflăturile picioarelor, semn al bolilor cardiace

"Primul semn este umflarea picioarelor, în special edem bilateral", a spus dr. Dustin Portela, potrivit Express.

Edemul bilateral înseamnă că umflarea afectează ambele membre, cum ar fi ambele picioare în loc de doar unul.

"Când ai umflarea picioarelor, ar putea fi un semn de insuficiență cardiacă", a spus el.

Potrivit Mayo Clinic, aceasta apare atunci când camera inferioară a inimii nu mai pompează sânge. Sângele poate "reveni" în picioare, glezne și picioare, ducând la edem.

Vezi și: Colita ulcerativă: cauze, simptome, tratament. Complicațiile la care poate ajunge dacă nu este depistată la timp

Boli de inimă - FOTO: Freepik

Vârful degetului, umflat

"Următorul este numit ciocan, o curbă descendentă a unghiei, în timp ce vârful degetului este umflat. Acest lucru ar putea fi un semn de boală de inimă, de o infecție a inimii sau de o boală pulmonară", a mai subliniat medicul.

Dacă suferi de această afecțiune, unghiile pot părea moi și asemănătoare unor bureți și să fie calde la atingere.

Cleveland Clinic descrie unghiile ca având o "formă rotunjită, bombată, dând aspectul unei linguri răsturnate". Acestea ar putea părea, de asemenea, roșii și să se lărgească și să înconjoare marginile degetelor.

Vezi și: Top 5 cele mai sănătoase ceaiuri din lume. Compușii lor vegetali ajută tot corpul

Semnul lui Frank, vizibil pe lobul urechii

Semnul lui Frank, cunoscut și sub denumirea de semnul preauricular, este o caracteristică anatomică situată în apropierea urechii. Acesta este un mic pliu, proeminență sau orificiu în zona lobului urechii sau în apropierea cărui se află.

Acest semn poate apărea într-o varietate de forme, inclusiv sub formă de orificii mici (fistule), cute sau proeminențe. Acest semn a fost asociat inițial cu riscul crescut de boli de inimă, în special boala ischemică de inimă și atacurile de cord.

"Și, în cele din urmă, este ceva numit semnul lui Frank, care este o cute diagonală în lobul urechii, care poate fi un indicator al bolii de inimă", a mai spus dr. Dustin Portela.

Un studiu de caz publicat în BMJ a spus că cercetările au arătat o "asociere semnificativă" a semnului lui Frank cu riscuri crescute de boală ischemică de inimă și atacuri de cord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel