De ce se folosesc trei teste PCR pentru depistarea COVID-19. ”Poate să pară un lux”

Florina Pop / 31 aug 2020 / 13:14
EXCLUSIV
Prof. dr. Ileana Constantinscu
Prof. dr. Ileana Constantinscu

Prof dr Ileana Constantinescu a precizat la emisiunea Academia de Sănătate de ce se folosesc trei teste PCR pentru depistarea COVID-19.

La emisiunea Academia de Sănătate, prof Dr Ileana Constantinescu, medic primar virusologie – imunologie, medic șef Laborator, șeful Centrului de Imunogenetica și Virusologie Institutul Clinic Fundeni și coordonator Program Transplant, a explicat de ce se folosesc trei teste PCR pentru obținerea unui rezultat corect în depistarea COVID-19.

”Lucrând, de-a lungul anilor, laborator, pot să vă spun extrem de deschis că un test diagnostic ideal nu există. Este nevoie de mai multe teste ca să poți să elaborezi o părere corectă despre rezultatul respectiv al pacientului. Aceste teste PCR de diagnostic direct, pe care noi le utilizăm, au o specificitate apropiată de 100% și o sensibilitate de 97-98%. Asta înseamnă o limită a detecției între 100 și 250. Deci nu avem un test perfect care să ne spună că 100% este fiabil. Acesta este și motivul pentru care utilizăm aceste trei teste PCR. Poate să pară un lux, dar este, realmente, o nevoie. Cele două sisteme de PCR, care durează 5-6 ore, sunt utilizate ca sisteme de screening, iar testul american, care este foarte specific, îl folosim pentru confirmarea pozitivilor și iată că așa, putem să construim un rezultat de bună acuratețe”, susține prof Ileana Constantinescu, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy