De ce se recomandă ca uleiurile să fie depozitate în recipiente închise ermetic

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ulei de jojoba    Sursa foto: hollandandbarrett.ie
Ulei de jojoba Sursa foto: hollandandbarrett.ie

Se recomandă ca uleiurile să fie depozitate în recipiente închise ermetic și în spații răcoroase.

Dan Vodnar, profesor de gastronomie Moleculară la USAMV Cluj explică pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper, cum ar fi bine să fie depozitate uleiurile ca aroma lor să se conserve la maximum. 

”Lumina, căldura și aerul distrug aromele din uleiuri? Compușii aromatici din uleiuri au un grad ridicat de sensibilitate la lumină, căldură și oxigen. Din acest motiv se recomandă ca depozitarea uleiurilor să se facă în recipiente închise ermetic și în spații răcoroase, ferite de razele soarelui”, notează profesorul pe rețelele sociale.

Alergiile sezoniere sunt foarte frecvente în zilele noastre, care cauzează diferite probleme pe piele. Iată patru uleiuri esențiale care le-ar putea ameliora simptomele:

Lavandă - este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale. Vă calmează iritarea pielii, reducând simptomele alergice. Reduce inflamația de pe piele și previne mărirea celulelor mucoase.

Eucalipt - are proprietăți antiinflamatorii care ameliorează congestia și alergiile sezoniere. Utilizarea eucaliptului în aromoterapie poate reduce și simptomele alergice.

Ulei de arbore de ceai - utilizarea regulată a uleiului de arbore de ceai poate reduce, de asemenea, simptomele alergiei sezoniere. Cu toate acestea, încă nu este cunoscută legătura dintre uleiul de arbore de ceai și alergiile sezoniere. 

Mentă - poate reduce eficient inflamația de pe piele. Îl puteți folosi direct pe piele sau îl puteți pune pe difuzorul de ulei, astfel încât uleiul să poată fi dispersat în mediu și să poată fi absorbit pe piele. În timpul schimbărilor sezoniere, utilizați uleiul în mod regulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel