De ce se reinfectează persoanele care au fost vaccinate sau au trecut prin boală: explicația specialiștilor

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Unele persoane au fost vaccinate sau au trecut prin Covid-19 și s-au vindecat. Teoretic, aceste persoane au câștigat imunitate. Cu toate acestea, foarte multe, din ambele categorii de persoane, se reinfectează. Iată cum explică specialiștii.

Kamlendra Singh, profesor la MU College of Veterinary Medicine and Bond Life Sciences Center alături de Austin Spratt, student la Liceul Hickman și Siddappa Byrareddy, profesor la Universitatea din Nebraska Medical Center, s-au asociat într-o cercetare pentru a descoperi de ce s-a reinfectat primul dintre ei după o călătorie în India, deși era vaccinat și a avut un test negativ când a plecat. Ei au analizat secvențele de proteine ​​pentru mai mult de 300.000 de probe COVID-19 din două variante emergente din întreaga lume, cunoscute sub numele de Delta și Delta Plus.

Folosind instrumente și programare bioinformatică, echipa a identificat cinci mutații specifice care sunt mult mai răspândite în infecțiile Delta Plus comparativ cu infecțiile Delta, inclusiv o mutație, K417N, care este prezentă în toate infecțiile Delta Plus, dar nu este prezentă în aproape nici o infecție Delta. Descoperirile oferă indicii importante cercetătorilor cu privire la schimbările structurale ale virusului și evidențiază necesitatea extinderii setului de instrumente în lupta împotriva COVID-19.

„Fie că este vorba despre anticorpi naturali produși din COVID-19 anterior sau anticorpi produși din vaccin, arată structural cât de periculos și de inteligent este virusul, putând produce mutații într-un mod pe care anticorpii nu par să-l recunoască și să se poată apăra împotriva acestor noi variante ", a spus Spratt. Aceste descoperiri ajuta la explicarea motivului pentru care au existat atâtea persoane care au testat pozitiv pentru variantele Delta, in ciuda faptului ca au fost vaccinate sau au fost infectate anterior cu COVID-19.

Singh a explicat că, în timp ce vaccinurile COVID-19 au fost eficiente, un alt instrument posibil în răspunsul la pandemie ar putea fi dezvoltarea de medicamente antivirale care vizează zone specifice ale virusului care rămân neschimbate de mutații, scrie sciencedaily.

„Nu a existat încă un vaccin pentru HIV din cauza variabilității imprevizibile care vine adesea cu virusurile care produc mutații frecvent”, a spus Singh. "Dacă putem dezvolta medicamente cu molecule mici care vizează o parte a virusului care nu are mutații, aceasta va fi soluția finală pentru combaterea virusului."

„Analiza evolutivă a variantelor Delta și Delta Plus ale virusurilor SARS-CoV-2” a fost publicată recent în Journal of Autoimmunity. Finanțarea a fost asigurată de Bond Life Sciences Center și de Institutul Național de Cercetare Strategică de la Universitatea din Nebraska.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel