De ce te ard urechile. Ce boli poți avea. Cum te ajută ceapa și usturoiul

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce te ard urechile - FOTO: Freepik@khosrork
de ce te ard urechile - FOTO: Freepik@khosrork

De ce te ard urechile. Poți avea anumite afecțiuni care se tratează ușor sau chiar unele complicate.

De ce te ard urechile. Senzațiile de arsură a urechii pot fi percepute ca o ureche care se simte foarte fierbinte ca și cum ar fi aproape de o sursă de căldură. Această senzație este adesea un semn din corpul tău care îți spune că ceva nu este în regulă și ar trebui să fii atent la durerea din ureche. Senzația de arsură în, pe sau în jurul urechii poate determina să se simtă delicată la atingere, deoarece cea mai probabilă cauză a durerii este inflamația, un proces corporal normal care este din cauza unei infecții bacteriene sau virale actuale.

Senzația unei urechi arzătoare poate fi chiar și din cauza otitei medii cu efuziune. Acesta este momentul în care tubul eustachian al urechii medii - legătura dintre ureche și gât - devine blocat cu lichid și infectat. Acest tub permite de obicei drenajul lichidului din urechea medie, iar dacă acest flux este împiedicat, procesul inflamator va inhiba fluxul, ducând la durere și umflare.

Senzație de arsură a urechii: demne și simptome

O senzație de arsură în ureche poate să nu fie singurul semn care prezintă această afecțiune. În funcție de cauza de bază, aceasta poate avea simptome suplimentare. Următoarele sunt simptomele obișnuite ale unui caz localizat de senzație de arsură a urechii:

- Durere sau sensibilitate

- Mâncărimi ale urechilor

- Drenajul sau descărcarea din ureche

- Roșeață, căldură sau umflare

- Crusta sau exfolierea pielii

Vezi și: Ceaiul care tratează balonarea. Are și efect detoxifiant. Ai nevoie doar de un ingredient

Alte simptome posibile care pot apărea în cazurile de arsură a urechii sunt:

- Rigiditate articulară și durere

- Febră și frisoane

- Tuse

- Cefalee

- Guturai

- Transpirație, notează Delmarra Health

Simptomele grave care pot însoți o senzație de arsură a urechii și ar trebui să solicite atenția unui medic sunt:

- Durere severă

- Sensibilitate în spatele urechii, în special peste os

- Dureri de cap severe

- Febră mare

- Probleme respiratorii

Vezi și: Alimentele care cresc riscul de cancer. Avertisment: Te omoară încet

De ce te ard urechile, cauze

Senzația de durere arzătoare a urechii poate fi cauzată de o multitudine de lucruri. Unele dintre cauzele sale sunt evidente la inspecția urechii, dar altele nu pot fi atât de clare. Este important să solicitați sfatul medicului dumneavoastră dacă nu sunteți sigur de ceea ce cauzează durerea. Următoarele sunt cauze potențiale ale unei senzații de arsură a urechii:

Afecțiuni medicale: Aceasta poate fi cauzată mecanic de o lovitură directă la ureche, sau chiar un traumatism de forță ascuțită ca un piercing. Traumele minime ale părților sensibile ale urechii pot duce, de asemenea, la o senzație de arsură, cum ar fi rănirea de la un tampon de bumbac sau de la o mușcătură de insecte. Leziunile chimice pot fi, de asemenea, o cauză.

Infecții: Foarte frecvente la copii, acestea pot afecta urechea externă sau medie. Ocazional, urechea internă poate fi afectată. Senzațiile de arsură ale urechii sunt de obicei cauzate de o infecție a urechii externe.

O infecţie a urechii externe se numeşte otita externă (urechea înotătorului), în timp ce o infecţie a urechii medii se numeşte otita medie. Aceste infecții sunt cel mai probabil cauzate fi invadarea bacteriilor, dar poate fi, de asemenea, din cauza unor ciuperci, virusuri, și chiar pecingine.

Afecțiuni ale pielii: Tulburările care provoacă iritații acute ale pielii la nivelul urechii pot duce la o senzație de arsură. Acestea pot include dermatita atopică (eczeme), psoriazis, și dermatita de contact. Aceste afecțiuni cresc procesele inflamatorii ale corpului și ar putea să se localizeze în ureche.

Alergii: Reacțiile alergice sistemice se pot manifesta cu umflături și urechi roșii de arsură. Urticaria este, de asemenea, un eveniment comun alături de reacții alergice.

Arsuri solare: Perioade lungi de timp în expunerea directă la soare poate duce la deteriorarea pielii din cauza luminii UV.

Psihologice: În timpul perioadelor de stres sau furie, vasele de sânge la ureche pot dilata creșterea fluxului sanguin și a căldurii.

Vezi și: Alergia bizară pe care o poți face în propria casă. Care este lucrul care o declanșează

De ce te ard urechile, complicații

Cauza unei senzații de arsură a urechii nu este de obicei gravă, dar dacă simptomele durează mult timp, este important să vă asigurați că nu este o infecție. Odată ce un medic a prescris un regim de tratament, este imperativ să îl urmați exact așa cum este prescris pentru a reduce potențialul de orice complicație, cum ar fi următoarele:

- Infecție recurentă a urechii

- Meningita (inflamația stratului protector al creierului)

- Mastoidita (inflamația osului din spatele urechii)

- Colesteatom (tumoare sau chist cel mai frecvent întâlnite în urechea medie și zona osului mastoid)

- Dificultăți de comunicare

Senzație de arsură în urechi: Diagnostic și tratament

Pentru a determina cauza arderii urechii, medicul dumneavoastră va efectua un scurt examen fizic, precum și să se uite direct în ureche. În funcție de gravitatea cazului dumneavoastră, medicul dumneavoastră vă va îndruma fie pentru efectuarea unor teste imagistice suplimentare, fie vă va prescrie medicamente antibiotice pentru o infecție sau ambele.

De asemenea, este posibil să vi se prescrie medicamente pentru ameliorarea simptomelor, inclusiv:

Medicamente antiinflamatoare pentru a ajuta la reducerea inflamației

Corticosteroizi, care sunt utile pentru cazurile de inflamație severă și alergii

Vezi și: Frigul, risc dramatic. Greșeala zilnică pe care o faci iarna și duce la infarct. Ciuhodaru: Nu neglijați aceste simptome! Determina constricția vaselor de sânge

Cum să scapi de senzația de arsură a urechilor

Următoarele sunt tratamente se poate face pe cont propriu cu elemente frecvent întâlnite în jurul casei:

Compresă caldă: Poate oferi o ameliorare imediată a durerii în zona afectată.

Sare caldă. Într-o tigaie, încălziți o cantitate modestă de sare, apoi puneți-o într-o cârpă și aplicați pe ureche. Asigurați-vă că temperatura este suportabilă.

Frunze de busuioc: Zdrobiți patru până la cinci frunze de busuioc și amestecați cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale, măsline sau jojoba. Apoi, aplicați acest amestec pe zona afectată, ștergându-l după ce se simte ameliorarea durerii.

Usturoi: Datorită proprietăților sale antimicrobiene și a capacității sale de a oferi o ușurare rapidă a durerii urechii, frecarea usturoiului proaspăt pe zona afectată poate fi benefică.

Ceapă: Tăiați și încălziți ceapă și aplicați-o direct pe ureche.

Ulei de măsline și ulei de arbore de ceai: O combinație a acestor două uleiuri poate fi de ajutor pentru ameliorarea senzației de arsură și durere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel