De ce varianta Delta îmbolnăvește mai mulți copii decât restul tulpinelor. Dr Mihai Craiu: e de 5 ori mai contagioasă

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicul Mihai Craiu explică pe rețelele sociale de ce varianta Delta îmbolnăvește mai mulți copii decât restul tulpinelor (cunoscute până acum) de coronavirus.

Pe pagina de Facebook a Spitalul Virtual pentru Copii, medicul pediatru Mihai Craiu spune că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât tulpina inițială de COVID și ”fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii”.

”Nu toate merele frumoase sunt... nevinovate. Vom înțelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu. Cei care vă vând povești frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit.

O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile.

Acum despre cele din SUA unde școala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii si adolescenții au reprezentat 28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus. Și cifrele sunt în creștere - https://www.bloomberg.com/.../why-the-delta-variant-is...

De ce se intâmplă asta?

Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputați specialiști din lume in domeniul bolilor infecțioase, la copil).

Cum este cu școala?

Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni - https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/2021.08.10.21261726v2

Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I. Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite...”, scrie medicul Mihai Craiu pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel