EXCLUSIV De unde își iau proteinele raw-veganii. Ligia Pop: Cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine!

De unde își iau proteinele raw-veganii. ”În special, cei care mănâncă produse animale, au carențe de proteine”.
Ligia Pop, consultant în nutriție și autoare a 8 cărți, aduce în discuție numeroase studii, care evidențiază faptul că multe alimente în stare crudă conțin un procent semnificativ de proteine. Ea subliniază că necesarul zilnic de proteine pentru organismul uman este mic, estimându-se la o linguriță pe zi. Această cantitate poate fi atinsă ușor, printr-o alimentație variată, fie ele diete vegane sau raw-vegane, conform spuselor sale, care sunt susținute de cercetări științifice.
Vezi și: Cancerul ovarian: cauze, simptome, tratament. Care sunt primele semne
”Sunt foarte multe studii în ultimii ani, în care se dovedește că foarte multe alimente în stare crudă, atât semințe, nuci, dar și legume (mazăre, avocado, gulii) și frunze, conțin un procent mic de proteine. Corpul uman are nevoie de o linguriță de proteine pe zi. Acest necesar este foarte ușor de acoperit printr-o alimentație variată, chiar și vegană, chiar și raw-vegană și nu este doar părerea acelor studii”, ne-a explicat aceasta, în exclusivitate pentru DC Medical.
foto: Freepik@timolina
”Cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine”
Nutriționistul remarcă că persoanele care consumă produse de origine animală pot prezenta deficiențe de proteine. Ea explică că atunci când alimentele bogate în proteine sunt gătite, acestea își schimbă structura chimică, ceea ce face ca organismul să le recunoască mai greu și să nu le folosească eficient. De aceea, mulți medici din străinătate susțin importanța unei diete variate, care să ofere organismului diferite surse de proteine și nutrienți.
”În special, cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine. În momentul în care gătim proteinele, acestea își schimbă structura chimică, adică se coagulează, aminoacizii nu mai sunt recunoscuți de corp, adică intră proteina în corp și, în loc să o desfacă în aminoacizi, spune: ”Măi, ce-i asta?” și mulți medici (din Elveția, din Statele Unite, din Austria) spun că este foarte important să consumăm o alimentație variată (să ne luăm puțin de aici, puțin de acolo), indiferent de alimentația pe care o avem”, ne-a mai spus Ligia Pop, consultant în nutriție.
Proteinele pot fi obținute dintr-o varietate mare de alimente în stare crudă, sub forma unor cantități mici, iar această abordare este similară cu cea a animalelor. Ea evidențiază că animalele sălbatice sau domestice se hrănesc cu alimente în stare crudă și reușesc să își satisfacă nevoile proteice, fără a consuma proteine de origine animală. Astfel, argumentează ea, și corpul uman poate obține proteine esențiale din surse vegetale și poate satisface cu ușurință necesarul zilnic.
”Proteine, în cantitate mică, se găsesc în multe, într-o varietate foarte mare de alimente în stare crudă și, dacă ar fi să dăm un simplu exemplu: animalele (sălbatice sau domestice). Animalele își găsesc proteinele tot în alimente în stare crudă, ele nu mănâncă proteine de origine animală, să-și acopere necesarul de proteine. Ele mănâncă frunze, fructe și alte cele și reușesc foarte bine să își acopere acest necesar. La fel și corpul uman. Avem nevoie de o cantitate mică de proteine și este foarte ușor să acoperim acest necesar”, ne-a mai explicat Ligia Pop.
-
-
-
COVID-19 revine în România. Medicii, semnal de alarmă02.09.2025, 15:51
-
-
Tulburările mintale reduc speranța de viață cu până la 20 de ani02.09.2025, 12:32
Poluarea, un nou factor major în declanșarea astmului și alergiilor. Prof. dr. Florin Mihălțan: Provocarea deceniului. Mare amenințare
Cum previi formarea pietrelor la rinichi cu un simplu obicei zilnic
Transplantul hepatic: riscuri și recuperare. Dr. Dragoș Romanescu: Multă minuțiozitate. Pacientul transplantat e un pacient fragil
Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
Manifestul DCNews, DCMedical și ARGUMENT susținut din Cluj, pentru o Românie în care sănătatea nu este un lux, ci o necesitate
Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
Inovații care salvează vieți. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Tratamentul imuno-oncologic
România, progrese importante în sănătate. Cătălin Radu, Bristol Myers Squibb: Ritmul s-a accelerat. Nu ne oprim niciodată din a inova
Inovația farma în comunism. Cătălin Radu, Bristol Myers Squibb: Nu se încuraja diferența de opinii
Cancerul care se poate moșteni. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), avertisment pentru părinți
Transplantul hepatic, etape. Dr. Dragoș Romanescu: Operație foarte dificilă
Cancerul care te condamnă la moarte. Dr. Amedeia Niță: România încă are cazuri avansate
Tumorboard, rol esențial în cazul pacientului oncologic. Conf. univ. dr. Michael Schenker: Entitate extrem de importantă
Totul despre cancerul colorectal. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), la DC Medical și DC News
Singurătatea bătrânilor, sunetul care îți rupe inima
Terapia care regenerează celulele. Dr. Mihai Băican: E medicament
Medicina regenerativă revoluționează tratamentele moderne prin puterea oxigenului, de la vindecarea celulelor la reducerea inflamațiilor.
Cum îți poți evalua rezerva ovariană și fertilitatea. Dr. Lucia Luchian: Se poate recolta oricând
Provocările diagnosticării oncologice în România. Prof. univ. dr. Ovidiu Pop: Stăm prost
Trucul care te scapă de mirosul de prăjeală după ce ai gătit
Acest truc te scapă instantaneu de mirosul de prăjeală din casă.