Aproape 2.000 de deficiențe, descoperite în urma controalelor în secțiile ATI

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Notele-raport făcute în urma controalelor ce au avut loc în spitale după incendiul de la Piatra Neamț au fost făcute publice. Matei Balș „funcționează „fără instalații de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor”. De asemenea, mai multe deficiențe în mai multe spitale au mai fost descoperite.

Ministerul Sănătății a făcut publice notele-raport privind informarea ministrului Sănătății cu privire la aspecte din domeniul apărării împotriva incendiilor din anii 2019 și 2020.
„Menționăm că toate măsurile aflate în rapoarte au fost comunicate către instituțiile vizate”, se arată în document. „Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat conducerii direcțiilor de sănătate publică un raport privind implementarea tuturor acestor măsuri. Concluziile raportului vor fi prezentate în cursul săptămânii viitoare”, se mai arată în document.

Principalele deficienţe constatate de inspectorii de prevenire pe timpul controalelor executate la unităţile sanitare au fost: 
-funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu; neasigurarea condiţiilor pentru limitarea propagării focului şi fumului în interiorul construcţiilor; 
- nedotarea construcţiilor cu instalaţii de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiilor; 
- nefuncţionarea instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiilor; 
- nedotarea construcţiilor cu instalaţii de hidranţi exteriori/interiori de incendiu; 
- nefuncţionarea instalaţiilor de hidranţi interiori/exteriori de incendiu; 
- neasigurarea mentenanţei la instalaţiile de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor; 
- neasigurarca mentenanţei la instalaţiile de stingere a incendiilor;
- nedotarea spaţiilor cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare);
- neasigurarea verificării periodice a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor; 
- nefuncţionarea instalaţiei de iluminat de securitate pentru evacuare;
- neasigurarea condiţiilor de evacuare în caz de situaţii de urgenţă;
- exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor; neverificarea periodică a instalaţiilor electrice cu personal atestat;
- neasigurarea condiţiilor de acces al autospecialelor de intervenţie la obiectiv; neconstituirea Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă. 


Potrivit documentului dat publicității, în urma controalelor de la sfârșitul anului trecut era cunoscut faptul că Institutul „Matei Balș” era printre unitățile medicale în care nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor.

În aceeași situație se află Spitalul Clinic Nicolae Malaxa S2, Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş S2, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca S 1, Spitalul Clinic Colentina S2, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu" Sl, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Alessandrescu Rusescu S2, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu S2, Spitalul Clinic Filantropia S 1, Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu S2, Spitalul Clinic Sf. Pantelimon S2, jud. Braşov Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov; SC Centrul Medical Unirea SRL, Spitalul "Regina Maria" Braşov; Spitalul Clin.ic de Boli Infecţioase Braşov.

De asemenea, la capitolul „Nu se asigură mentenanța instalațiilor de stingere a incendiilor”, au fost notate Institutul de Pneumofiziologie Ma1ius Nasta - Pavilion lşi 2 S5, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa S2, Spitalul Clinic Colentina S2, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan şi Maternitatea Bucur S4, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, Spitalul Clinic Prof. Dr. Th. Burghele S5, Institutul Oncologic Prof. dr. Alexa11drn Trestioreanu S2, Spitalul Clinic Sf. Pantelimon S2, jud. 

Nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență în: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie S4, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca S 1, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, Spitalul Clinic Colţea S3, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Alessandrescu Rusescu S2, Spitalul Clinic Filantropia S 1, Spitalul Clinic Sf. Pantelimon S2.

În total au fost 292 de controale în secțiile ATI, cu 1.921 de deficiențe descoperite la toate spitalele din țară, doar 138 fiind soluționate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel