Depresie: terapia cu LSD, un drog psihedelic, în curs de testare pe pacienți

Steluța Indrei / 05 sep 2018 / 20:59
Când ai de luat medicamente, contează modul în care funcționează organismul
Când ai de luat medicamente, contează modul în care funcționează organismul

Un studiu coordonat de Imperial College din Londra testează administrarea unor microdoze de LSD în cazul unor pacienți cu depresie, informează Top Sante. 

Totul a pornit în Silicon Valley din California, unde administrarea de LSD este un obicei practicat de studenții tocilari, care susțin că doze mici din acest drog psihedelic îi ajută să memoreze mai bine și să fie mai creativi. Alții spun că LSD-ul i-a scos din depresie.

Pentru a face lumină în acest caz, un studiu finanțat de Beckley Foundation și coordonat de Imperial College din Londra a debutat luna aceasta. 

„Obiectivul studiului este de a testa dacă microdozele de psihedelice au mai multe decât efecte placebo asupra stării de bine și a funcțiilor cognitive”, explică Balázs Szigeti, coordonatorul studiului.

Participanții vor lua fie o microcapsulă cu LSD, fie o capsulă placebo identică, fără să știe care dintre ele este administrată. Vor completa chestionare și vor efectua online teste cognitive. La sfârșitul studiului vor afla dacă s-au concentrat mai bine și au fost mai puțin anxioși datorită LSD-ului sau era doar un efect placebo. 

La sfârșitul studiului, codurile capsulelor transmise prin mesaje pe telefon vor scoate la iveală ce substanță au luat într-o anumită zi și la ce oră. 

„Nu putem și nici nu ne dorim să încurajăm oamenii spre consumul unor microdoze de psihedelice, ci suntem interesați să aflăm date științifice despre efectele acestora în terapia depresiei”, declară Balázs Szigeti. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy