Deținut suspect de infecție cu coronavirus, dus în fața instanței

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Un deținut suspect că ar fi infectat cu cornavirus a fost dus în fața instanței azi. Ședințele secțiilor penale au fost suspendate, iar deținutul a fost dus la „Matei Balș” pentru analize. Ulterior, analizele au arătat că nu era infectat.

Un deținut suspect de a fi infectat cu coronavirus a fost dus azi în fața instanței de la Penintenciarul București – Rahova. În cele din urmă, deținutul a fost prezentat la Institutul „Matei Balș” pentru examene medicale de specialitate.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a cerut efectuarea unor vericicări la Pennitenciarul Bucurețști – Rahova. „Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor luat act de incidentul înregistrat la sediul Tribunalului București, astăzi, 05.03.2020, fiind dispusă efectuarea de verificări interne la nivelul Penitenciarului București-Rahova, pe linia gestionării cazului. În baza concluziilor, va fi întocmit și înaintat un raport ministrului justiției, conform dispoziției acestuia, cu detalierea aspectelor constatate”, se arată într-un comunicat remis presei de către ANP.

„Cu privire la deținutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declarațiile deținutului fiind contradictorii în ceea ce privește eventualitatea unei infectări cu COVID-19”, se mai arată în document.

Ulteror, s-a constatat că bărbatul nu era infectat cu coronavirus. „Referitor la situația înregistrată la Tribunalul Municipiului București, astăzi, 5 martie, facem precizarea că, în urma testelor efectuate în regim de urgență, a rezultat că bărbatul aflat în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor nu este infectat cu virusul COVID-19 (coronavirus)”, arată Grupul de comunicare Strategică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel