DICȚIONAR MEDICAL: Cum poți scăpa de sforăit. Soluțiile medicului Ioan Bulescu

EXCLUSIV

Dcaă te confrunți des cu episoade de sforit deranjante, dr. Ioan Bulescu, medic Specialist ORL, cu competențe în somnologie, a dezvăluit, joi, 3 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL , cum poți scăpa de acest zgomot. 

"Sforăitul se tratează diferit, dacă este vorba de sforăitul asociat apneei în somn sau sforăitul simplu. Sforăitul asociat apneei în somn dispare odată cu tratamentul apneei. Dacă pacientul poartă un dispozitiv CPAP, nu mai sforăie, pe lângă faptul că nu i se mai oprește calea respiratorie. Dacă e vorba de un sforăit simplu, el se poate trata sau ameliora prin soluții chirurgicale. Scopul este să încercăm să stabilizăm căile respiratorii care vibrează. O să pornim cu un tratament de permeabilizare a nasului (e vorba de o deviație de sept etc.), urmând un tratament, de cele mai multe ori, la nivelul vălului palatin, zona amigdalelor.

Pentru sforăitul simplu, în general se folosesc tehnici minim-invazize, adică radiofrecvență, laser sau tot felul de implanturi la nivelul vălului palatin, ca primă intenție și abia apoi soluții chirurgicale mai invazive. 

Există soluții, dar trebuie să știm că nu există un singur tratament, o singură intervenție și apoi scăpăm complet de sforăit. Scopul nostru este să ameliorăm pe cât posibil sau să anulăm sforăitul, asta ar fi ideal.", a precizat dr. Ioan Bulescu, la DC MEDICAL, în cadrul rubricii DICȚIONAR MEDICAL. 

Citește și Factori care predispun la sforăit. Dr. Ioan Bulescu: Primul semn al unei căi respiratorii anormale

Mai multe informații despre sforăit, în videoul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel