Dieta cu nuci. Cum ajută nucile la pierderea greutății

Monika Baciu |
Data publicării:
Nucile – FOTO: Pexels@saaed
Nucile – FOTO: Pexels@saaed

Nucile sunt alimente sănătoare care conțin minerale și vitamine având un rol benefic asupra organismului.

Nucile au o cantitate mare de antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, dar previn și îmbătrânirea. Nucile au o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar şi de lecitina şi Omega-3.

Îmbunătățesc memoria

Datorită cantității mare de acizi graşi Omega-3 din nuci, acestea mențin sisntemul nervos și îmbunătățesc memoria. Cercetătorii au observat că femeile cu cele mai sănătoase diete au avut un risc cu 13% mai mic de depreciere fizică. Nucile au fost printre alimentele care au avut cea mai puternică contribuţie la o dietă sănătoasă.

Vezi și: Amprentele digitale și leucemia. Cum influențează amprentele dezvoltarea unor boli

Sursă de calciu

Nucile sunt şi o sursă naturală de calciu, şi, astfel, ajuta la menţinerea oaselor sănătoase. Femeile care sunt la menopauza sunt predispuse la osteoporoză din cauza schimbărilor hormonale. Aşa că persoanele în vârstă, dar în special femeile, ar trebui să consume nuci, deoarece le oferă calciu de calitate.

Cantitatea mare de acizi graşi Omega-3 din nuci face din acestea un aliat de preţ şi pentru pacienţii care suferă de afecţiuni precum artrita, astmul său eczema, care au la bază un proces inflamator.

Vezi și: Ardeiul iute, anestezic natural. Cum îți ameliorează durerile

Dietă cu nuci

Nucile au multe calorii, însă dacă acestea se consumă pe post de gustare între mesele principale reduc senzația de foame. Datorită conţinutului lor ridicat de fibre, se instalează foarte rapid senzaţia de saţietate astfel, încât pot fi de mare ajutor şi atunci când sunteţi la dietă.  Integrarea nucilor în alimentaţia zilnică favorizează alegeri alimentare sănătoase, arata un studiu al Universităţii Yale.

O cercetare a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Harvard vine să confirme studiul celor de la Yale. Pe parcursul acestei cercetări, s-a dovedit că persoanele care mănâncă regulat nuci reuşesc să urmeze cu mai mare uşurinţă diete care presupun consumul de alimente cu conţinut redus de grăsimi. Şi asta întrucât acizii graşi Omega 3, proteinele şi fibrele din nuci ajută la instalarea rapidă a senzaţiei de saţietate.Totodată, nucile conțin arginină, care are efect de slăbire.

Vezi și: Cătina, mai multă vitamina C decât citricele. Cum se prepară energizantul care curăță organismul și catifelează pielea

Efect antioxidant

Nucile au efect antioxidant asupra organismului, datorită vitaminei E, a melatoninei și a compușilor vegetali pe care îi conțin. Nucile crude au polifenoli cu efect puternic antioxidant, care reduc nivelul de colesterol rău din sânge. Nucile au cea mai mare activitate antioxidantă legată de lipoproteine.

Cercetătorii spun despre nuci că trebuie introduse în dietă deoarece ele, prin conținutul semnificativ de antioxidanți polifenolici, pot inhiba procesele oxidative care produc ateroscleroza. 

O dietă bogată în nuci și alte alimente precum fructe, legume și cereale, contribuie la scăderea riscului de boli degenerative cronice, spun cercetătorii. Nucile, castanele și nucile pecan au cel mai mare conținut de substanțe antioxidante. Cercetătorii spun că odată cu creșterea consumului de nuci se poate reduce riscul de deces cauzat de boli coronariene și cardiovasculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel