Directorul Pfizer despre o nouă variantă COVID, rezistenă la vaccin: nu am identificat una, dar credem că e posibil să apară

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat, pentru presa americană, că este „probabil”, în timp, să apară și o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin.

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a făcut declarații presie americane legat de o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin. ”De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară”, a afirmat Albert Bourla.

Potrivit acestuia, compania ar putea produce noi versiuni ale vaccinului său pentru a combate o astfel de variantă în termen de trei luni de la descoperirea sa: ”Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia”.

Experţii susțin că șansa ca o astfel de variantă să apară scade odată cu creşterea ratei de vaccinare, potrivit Dc News.

FDA (Administrația pentru medicamente și alimente a SUA) a anunțat luni, 23 august, că primul vaccin contra COVID-19 aprobat în SUA este cel al Pfizer-BioNTech! Până acum acesta era administrat pe baza unei autorizații de urgență, dar de acum este considerat vaccin în toată regulă, cum se spune. Vaccinul continuă să fie disponibil sub autorizație de utilizare de urgență (EUA), inclusiv pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și pentru administrarea unei a treia doze la anumite persoane imunodeprimate.

„Aprobarea de către FDA a acestui vaccin este o etapă importantă pe măsură ce continuăm să luptăm împotriva pandemiei COVID-19. În timp ce acest vaccin și alte vaccinuri au îndeplinit standardele științifice riguroase ale FDA pentru autorizarea utilizării de urgență, ca prim vaccin COVID-19 aprobat de FDA, publicul poate fi foarte sigur că acest vaccin îndeplinește standardele înalte de siguranță, eficacitate și calitate a producției pe care FDA le pretinde pentru un produs aprobat ", a declarat comisarul interimar al FDA, dr. Janet Woodcock.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel