Distanțarea socială: chiar are impact asupra celor cu venituri mici?

Florina Pop |
Data publicării:
Distanțare socială. Foto: Pixabay
Distanțare socială. Foto: Pixabay

Distanțarea socială ar fi o măsură insuficientă pentru protecția persoanelor cu venituri mici.

Un nou studiu al Școlii de Sănătate Publică a Universității Boston din primele patru luni ale pandemiei de COVID din SUA susține că politicile privind distanțarea socială au avut un efect redus asupra persoanelor cu venituri mai mici care încă trebuie să iasă din case pentru a merge la muncă.

”Dacă oamenii cu venituri mai mici ar ignora pur și simplu tendința de distanțare fizică, ne-am fi așteptat să continue să meargă în locuri precum supermarketuri, magazine de băuturi și parcuri la aceleași rate ca înainte. În schimb, vizitele lor au scăzut aproape la aceleași rate ca cel mai puternic grup cu venituri. (...) Acest lucru indică faptul că persoanele cu venituri mai mici erau la fel de conștiente și motivate ca persoanele cu venituri mai mari pentru a se proteja de COVID-19, dar pur și simplu nu puteau rămâne acasă la fel de mult pentru că aveau nevoie să meargă la muncă", spune autorul principal al studiului, dr. Jonathan Jay, potrivit medicalxpress.

La cercetare s-au folosit date de mobilitate anonimizate de pe smartphone-uri în peste 210.000 de cartiere (grupuri de blocuri de recensământ) din toată țara, fiecare cartier clasificat după venitul mediu. Au putut să vadă dacă oamenii din aceste cartiere au rămas acasă, au plecat de acasă și păreau să lucreze. ”Diferența de distanțare fizică între cartierele cu venituri mici și mari în timpul blocării a fost doar uimitoare. (…) În timp ce oamenii din cartierele cu venituri mari s-au retras la birourile de acasă, oamenii din cartierele cu venituri mici au trebuit să meargă în continuare la serviciu - iar prietenii, familia și vecinii lor au trebuit să facă același lucru”, spune co-autorul studiului, dr. Jacob Bor.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel