Doi pacienți cu arsuri în urma incendiului de ieri vor fi transferați în străinătate

DCMedical Team / 24 iul 2021 / 11:16
Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Elicopter SMURD. Foto: DSU/Facebook

Există o solicitare pentru de transfer în străinătate pentru doi pacienți care au suferit arsuri în urma incendiului de ieri de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni.

În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni. 
Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI.

„Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor și legislației în vigoare. În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni. 
Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI”, transmite Mnisterul Sănătății.

Incendiul s-a produs ieri în urma unei explozii la un centru de deșeuri din Popești leurodeni - Ilfov și a făcut 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienți intubați) și 5 persoane care acuzau probleme respiratorii. 

Dintre pacienții intubați, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte 3 persoane la Spitalul de Urgență Floreasca. 

La Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum. 

4 persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy