Doi pacienți cu arsuri în urma incendiului de ieri vor fi transferați în străinătate

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Elicopter SMURD. Foto: DSU/Facebook

Există o solicitare pentru de transfer în străinătate pentru doi pacienți care au suferit arsuri în urma incendiului de ieri de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni.

În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni. 
Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI.

„Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor și legislației în vigoare. În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni. 
Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI”, transmite Mnisterul Sănătății.

Incendiul s-a produs ieri în urma unei explozii la un centru de deșeuri din Popești leurodeni - Ilfov și a făcut 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienți intubați) și 5 persoane care acuzau probleme respiratorii. 

Dintre pacienții intubați, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte 3 persoane la Spitalul de Urgență Floreasca. 

La Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum. 

4 persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel