Doliu în lumea medicală. Dr. Remus Opriș s-a stins din viață

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Remus Opriș s-a stins astăzi din viață. Foto: Agerpres
Dr. Remus Opriș s-a stins astăzi din viață. Foto: Agerpres

În cursul după-amiezii zilei de 20 mai 2019, Dr. Remus Opriș, în vârstă de 60 de ani, fost vice-președinte al PNȚCD și membru al Camerei Deputaților în 3 legislaturi din partea PNȚCD (1990-2000) s-a mutat la Domnul!

Dr Remus Opriș a fost unul dintre liderii de marcă ai PNȚCD, care a avut un rol cheie în tranziția democratică. El a fost secretarul general al primului Guvern al României post-decembriste.

Reputatul medic psihiatru avea o boală gravă, care s-a instalat acum șase ani, o boală progresivă, care, în urmă cu câteva luni, l-a pus definitiv la pat. După o lungă suferință, a pierdut astăzi lupta cu boala.

Lumea medicală, în doliu

„Corpul Medical din România îi datorează lui Remus Opriș inițierea, susținerea și adoptarea LEGII Nr. 74 din 6 iulie 1995 privind exercitarea profesiunii de medic, inființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Medicilor din România, lege care a scos profesia de medic de sub tutela statului și i-a redat statutul de profesie liberală", arată Prof. dr. Șerban Bubenek, într-un mesaj în numele PNȚCD, transmis redacției.

„Începând cu anul 1990, cetățenii României au avut în Dr. Remus Opriș un apărător neînduplecat al drepturilor și libertăților lor fundamentale recent recâștigate prin jertfa de sânge din stradă, unde fusese și el prezent, în cursul Revoluției din Decembrie 1989.

Om politic, dar niciodată simplu politician, Dr.Remus Opriș a traversat cu silueta sa elegantă și vorba cumpănită dar fermă cei 30 de ani ai nesfârșitei tranziții și a crezut până la sfârșit în destinul euro-atlantic al țării sale, pe care a iubit-o și a visat-o întotdeauna democratică, liberă și prosperă.

Ținuta discursului public, transparența convingerilor, incapacitatea de a face compromisuri compromițătoare, onestitatea precum și modestia sa, îl alătură figurilor luminoase ale înaintașilor din PNȚCD cu care a pleact acum să se întâlnească!

Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească!", mai scrie Prof. dr. Șerban Bubenek.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel