Dosar penal pentru nerespectarea normelor de izolare, în Prahova

Angela Sabău / 02 Martie 2020 / 18:21
Decizia instanței
Decizia instanței

Un dosar de cercetare penală a fost deschis pentru o persoană din județul Prahova, izolată la domiciliu, care nu a respectat obligația de a nu părăsi domiciliul timp de 14 zile.

O persoană din județul Prahova aflată în izolare la domciliu este cercetată penal pentru că nu a respectat obligația de a nu părăsi domiciliul timp de 14 zile. „Precizăm că Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare”, se arată înmtr-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Conform codului Penal, persoanele care nu repsectă această obligație riscă pedeapsa cu închisoarea pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, o infracțiune contra sănătății publice.

„(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda".

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy