Dotări de circa 100.000 euro la Spitalul Județean din Satu Mare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Aparatură medicală de 100.000 de euro a fost donată Neurologiei din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare de către un om de afaceri.

Dotări, Satu Mare. Aparatură medicală în valoare de 100.000 de euro a fost donată secţiei de neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, de către omul de afaceri Vasile Lucuţ. El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a făcut acest gest după ce a fost internat la spital, a văzut că sunt medici specialişti, dar nu există echipament adecvat.

"Din păcate, am simţit-o pe pielea mea. Ce m-a făcut? Am ajuns eu într-o situaţie şi am ajuns aici, am văzut ce condiţii sunt. Eu nu credeam că acum în 2019 mai sunt condiţiile respective în spital. O spun din tot sufletul că este echipă extraordinar de bună, medici tineri şi nu au pe ce să facă o diagnosticare adevărată. Le-am spus de atunci să facă necesarul, am stat în pat câteva zile. Au făcut necesarul, am plătit avansul aproape în totalitate şi s-a făcut pasul acesta rapid, echipamentele sunt aici", a declarat Vasile Lucuţ.

Dotări, Satu Mare. Ce zic reprezentanții spitalului

Şefa secţiei Neurologie, Mariana Aniţaş, a declarat că acum dotarea este una la nivelul unui spital universitar:

"Domnul Lucuţ a fost internat la noi în secţie şi n-a uitat să se întoarcă şi să-şi îndeplinească promisiunile. Şi statul ajută, dar până ajută statul noi ne bucurăm de oamenii care se gândesc şi la noi. Pentru secţia de neurologie înseamnă că avem dotare de centru universitar. Tot mai puţini pacienţi vor necesita să fie trimişi într-o clinică universitară pentru că avem practic toate dotările. Practic, partea de diagnostic şi tratament va fi îndeplinită. Avem medici cu competenţe care vor şti să lucreze pe aceste aparate, care vor fi utilizate la adevărata lor valoare",

Managerul SJU, Adrian Marc, a precizat că unitatea îşi doreşte astfel de sprijin de la mediul de afaceri. "În Satu Mare există un mediu de afaceri, un antreprenoriat destul de puternic. Noi ne dorim un parteneriat cu acest mediu, în măsura în care posibilităţile permit noi suntem deschişi la orice formă de colaborare, parteneriat. Binefacerea este pentru omul de rând, omul suferind", a spus Adrian Marc.

Dotări, Satu Mare. În ce constau noile echipamente

Donaţia constă într-un aparat Echo Dopler, care se foloseşte pentru examinarea vaselor sanguine de la nivelul regiunii cervicale şi a fluxului sanguin intracerebral, pentru investigaţii intracraniene şi examinarea circulaţiei intracerebrale, un electromiograf folosit pentru examinarea sistemului nervos periferic şi un clectroencefalograf E.E.G. utilizat pentru monitorizarea activităţii electrice a creierului pentru stabilirea diagnosticului de epilepsie, stări de leşin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel