Doze mici de aspirină, zilnic, posibil să reducă riscul de cancer ovarian

Angela Sabău |
Data publicării:

Aspirina administrată în doze mici ar putea avea efecte benefice în prevenirea cancerului ovarian. Studiul a arătat că nu este valabil și la administrarea dozelor standard.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health a constatat că administrarea în mod regulat de doze mici de aspirină pare să reducă riscul de apariție a cancerului ovarian cu 23% arată Harvard Health Publishing.

Cu toate acestea, utilizarea îndelungată pe termen lung a ibuprofenului, a naproxenului și a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AiNS) pare să crească riscul.

Studiul, publicat online, în octombrie, de JAMA Oncology, a analizat datele privind mai mult de 200.000 de femei care au participat la studiul de sănătate a asistentelor medicale și la studiul sănătății asistenților medicali II.

Dintre grupul studiat, 1.054 de femei au dezvoltat cancer ovarian. Cercetătorii au analizat apoi ce tip de medicamente au luat femeile în mod regulat.

Doza standard de aspirină, rezultate irelevante

Ei au descoperit că femeile care au luat cel puțin 10 doze de AINS pe săptămână timp de mai mulți ani au prezentat un risc crescut de cancer ovarian. Femeile care au luat doze mici de aspirină în mod regulat păreau să aibă un risc redus. Însă nu a fost valabil și în rândul femeilor care au luat o doză standard de aspirină.

Cercetările viitoare vor încerca să descopere dacă anumite femei ar beneficia de administrarea unei doze mici de aspirină pentru prevenirea cancerului ovarian.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel