Doze mici de aspirină, zilnic, posibil să reducă riscul de cancer ovarian
Aspirina administrată în doze mici ar putea avea efecte benefice în prevenirea cancerului ovarian. Studiul a arătat că nu este valabil și la administrarea dozelor standard.
Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health a constatat că administrarea în mod regulat de doze mici de aspirină pare să reducă riscul de apariție a cancerului ovarian cu 23% arată Harvard Health Publishing.
Cu toate acestea, utilizarea îndelungată pe termen lung a ibuprofenului, a naproxenului și a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AiNS) pare să crească riscul.
Studiul, publicat online, în octombrie, de JAMA Oncology, a analizat datele privind mai mult de 200.000 de femei care au participat la studiul de sănătate a asistentelor medicale și la studiul sănătății asistenților medicali II.
Dintre grupul studiat, 1.054 de femei au dezvoltat cancer ovarian. Cercetătorii au analizat apoi ce tip de medicamente au luat femeile în mod regulat.
Doza standard de aspirină, rezultate irelevante
Ei au descoperit că femeile care au luat cel puțin 10 doze de AINS pe săptămână timp de mai mulți ani au prezentat un risc crescut de cancer ovarian. Femeile care au luat doze mici de aspirină în mod regulat păreau să aibă un risc redus. Însă nu a fost valabil și în rândul femeilor care au luat o doză standard de aspirină.
Cercetările viitoare vor încerca să descopere dacă anumite femei ar beneficia de administrarea unei doze mici de aspirină pentru prevenirea cancerului ovarian.
-
9 alimente bogate în Magneziu20.11.2025, 13:37
-
-
Medicamentul care scade colesterolul cu 60%20.11.2025, 11:47
-
-
De ce te trezești obosit chiar dacă ai dormit 8 ore20.11.2025, 08:54
Numărul deceselor cauzate de cancer explodează. 18,5 milioane oameni ar putea muri până în 2050
EXCLUSIV Tratamentul oncologic cu rezultate maxime. Dr. Matei Bâră: Reducem toxicitatea
Tratamentul care înlocuiește terapiile toxice împotriva cancerului. Are precizie de milimetru.
Băuturile care duc la răspândirea necontrolată a cancerului. Medicii, semnal de alarmă
EXCLUSIV Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
EXCLUSIV "Nu trebuie să scoți tot sânul pentru un cancer". Adevărul despre radioterapie. Dr. Voiculescu: Recidivele locale nu înseamnă moarte
Nu trebuie să tai sânul ca să învingi cancerul. Radioterapia, soluția care schimbă vieți.
EXCLUSIV Testele genetice, rol în personalizarea tratamentului oncologic. Conf. dr. Viorica Rădoi: Facem plan de screening. Diagnostic precoce. Dr. Eduard Dănăilă: Sunt gratuite
Un simplu test îți poate dezvălui riscul de cancer cu ani înainte ca boala să apară. Se poate face gratuit.
Băuturile calde provoacă într-adevăr cancer? Un specialist explică. Cum trebuie să bei cafeaua și ceaiul, de fapt?
EXCLUSIV România, pe locul 1 la infecțiile care duc la cancer. Dr. Beatrice Anghel: Țară fruntașă
EXCLUSIV 4 din 5 cazuri de cancer de sân în România sunt depistate în stadii avansate
Băuturile îndulcite, asociate cu riscul de cancer. Femeile, mai expuse
EXCLUSIV Biopsia lichidă, rol în diagnosticul și supravegherea dinamică a cancerului
Ce nu ți-a spus nimeni despre biopsia clasică. Adevărul care te va surprinde.
EXCLUSIV Care sunt șansele să faci cancer dacă unul din părinții tăi au fost diagnosticați cu o boală oncologică. Dr. Ioan Adrian Buda: Riscul e cel mai mare
Care sunt șansele să faci cancer dacă unul din părinții tăi au fost diagnosticați cu o boală oncologică.
Celulele adipoase modificate genetic, strategie pentru înfometarea cancerului. Opresc creșterea celulelor canceroase
Tratamentul care înfometează cancerul. Duce la eliminarea celulelor canceroase.
Consumul regulat de pui, legătura cu riscul crescut de deces prematur din cauza cancerelor gastrointestinale
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează stomacul și crește riscul de deces. Crește riscul cu 27%.
