Dr Alexandru Rafila: cifrele COVID prezentate zilnic de Ministerul Sănătății nu reflectă realitatea. Nelu Tătaru a pierdut controlul

Adisa Codruț / 11 dec 2020 / 22:13
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că datele din bilanțul COVID nu ar reflecta realitatea din teren.

Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat vineri, 11 decembrie, că bilanțul zilnic al îmbolnăvirilor cu infecția COVID nu ar reflecta realitatea. Acesta susține că  mai mulți oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 înseamnă mai mulți contacți şi mai mulți suspecți:

”Când a fost atins acel platou zilnic de 10.000 de cazuri noi pe zi în mod normal ar fi trebuit să crească și numărul de teste. Dar s-a întâmplat exact opusul, numărul de teste a scăzut. (...)  Cifrele prezentate zilnic de Ministerul Sănătății nu reflectă realitatea din teren. (...)

În ultimele două luni, guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.

Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele şase luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România", a afirmat Alexandru Rafila, conform Antena 3.

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy