Dr Alexandru Rafila: cifrele COVID prezentate zilnic de Ministerul Sănătății nu reflectă realitatea. Nelu Tătaru a pierdut controlul

Adisa Codruț / 11 dec 2020 / 22:13
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că datele din bilanțul COVID nu ar reflecta realitatea din teren.

Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat vineri, 11 decembrie, că bilanțul zilnic al îmbolnăvirilor cu infecția COVID nu ar reflecta realitatea. Acesta susține că  mai mulți oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 înseamnă mai mulți contacți şi mai mulți suspecți:

”Când a fost atins acel platou zilnic de 10.000 de cazuri noi pe zi în mod normal ar fi trebuit să crească și numărul de teste. Dar s-a întâmplat exact opusul, numărul de teste a scăzut. (...)  Cifrele prezentate zilnic de Ministerul Sănătății nu reflectă realitatea din teren. (...)

În ultimele două luni, guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.

Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele şase luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România", a afirmat Alexandru Rafila, conform Antena 3.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy