Medicamentul pe care să nu-l iei dacă ai coronavirus. Dr Rafila: infecția COVID nu se tratează cu antibiotice

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicament
Medicament

Medicul Alexandru Rafila a declarat din izolare că urmează un tratament împotriva infecției COVID și a sfătuit oamenii să nu ia antibiotice.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spune că nu îi place să facă ”exces de medicaţie” și că urmează un tratament pentru infecția COVID.

”Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină. (...) Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice”, a declarat dr Rafila la Antena3.

Întreaga declarație o puteți citi pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel