Dr Carmen Dorobăț, despre tratamentul COVID al Flaviei Groșan: Nu trebuie luate după ureche

Adisa Codruț |
Data publicării:
Antibiotice
Antibiotice

Dr Carmen Dorobăț, medic primar infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a vorbit despre „rețeta minune” împotriva COVID-19, propusă de pneumoloaga Flavia Groșan.

Flavia Groșan a făcut publice numele medicamentelor pe care le-a administrat bolnavilor de COVID-19. Este vorba despre Flixotide și Ventolin. Medicul Carmen Dorobăț avertizează asupra faptului că aceste medicamente nu pot fi luate după ureche.

„Este vorba despre un bronhodilator, iar celălalt este o administrare sub formă de spray a unui corticoid. (...) Ultimul studiu apărut în martie, în acest an, când s-a spus și s-a subliniat că acești corticoizi sub formă inhalatorie categoric nu trebuie opriți în cazul pacientului astmatic care face infecție cu SARS-CoV-2, dar în ceea ce privește celălalt pacient poate fi folosit, nu este contraindicat, dar dacă este utilizată dexametazonă injectabil, atunci administrarea pe cale locală și inhalatorie nu ar mai avea sens”, a arătat dr Carmen Dorobăț, conform DC News. 

Sunt însă persoane cărora le este interzis unul dintre aceste medicamente, arată Carmen Dorobăț. Despre ce este vorba, aflați pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel