Dr Cătălina Poiană: vaccinarea este singura alternativă pentru a putea trece de această perioadă

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cătălina Poiană
Cătălina Poiană

Medicul Cătălina Poiana, președintele Colegiului Medicilor din București, a declarat pentru DC News că la Maratonul Vaccinării, ediția a doua - acum în desfășurare - , a simțit ”foarte multă solidaritate”.

Weekendul acesta se desfășoară al București Maratonul vaccinării, ediția a doua, organizat de UMF București în parteneriat cu în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. 

”Maratonul Vaccinării organizat de UMF a fost într-adevăr un proiect important care are în spate un volum uriaș de muncă. (...) o desfășurare impresionantă de forțe. (...) La ediția de acum trei săptămâni am reușit performanța să vaccinăm peste 20.000 de persoane. La acest rapel, așteptăm în afară de persoanele care s-au vaccinat acum trei săptămâni și alte persoane care vor să-și facă acum prima doză a vaccinării cu Pfizer. În plus, de acum trei săptămâni putem vaccina și cu Johnson&Johnson”, a declarat medicul Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, pentru DC News.

Potrivit acesteia, la Maratonul vaccinării a simțit ”mai mult ca niciodată foarte multă solidaritate”. ”Și acesta este meritul UMF că a reușit să pună alături toate organismele implicate în acest sistem de sănătate din București”, a adăugat dr Cătălina Poiană.

Aceasta a mai precizat că 2020 a fost un an în care mulți medici ”au plătit cu prețul suprem”.

”Cei care au ales să se vaccineze au înțeles că, în acest moment cel puțin, nu avem altă alternativă.(...) este singurul lucru pe care-l avem, este singura alternativă pentru a putea trece de această perioadă. Ne dorim să existe și un medicament minunat care să rezolve lucrurile”, a mai afirmat dr Cătălina Poiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel