Dr Cristian Mihalea: Neuroradiologia Intervențională, soluția pentru afecțiuni fatale la creier precum anevrisme, malformații sau AVC

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Intervenție de neuroradiologie intervențională
Intervenție de neuroradiologie intervențională

Dr Cristian MIHALEA a explicat EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, că radioneurologia intervențională rezolvă minim-invaziv patologii la creier care pun viața în pericol, unele dintre ele fiind din ce în ce mai frecvente la tineri. 

Dr Cristian MIHALEA este medic primar Radiologie Imagistică-Medicală, cu supraspecializare în Neuroradiologie Intervențională. Specialistul lucrează de la Spitalul CHU Bicentre din sudul Capitalei Franței, iar periodic realizează intervenții chirurgicale și la Spitalul Clinic Sanador. La Interviurile Dc News și DC Medical, medicul a explicat, în EXCLUSIVITATE, ce este Neuroradiologia Intervențională și în ce patologii este ea tehnică chirurgicală minim-invazivă salvatoare. 

Sanador

„Neuroradiologia Intervențională este o ramură desprinsă din Radiologia Intervențională în urmă cu aproximativ 20 de ani din necesitatea Neoruchirurgiei de a rezolva unele patologii vasculare, care s-a dovedit și se dovedește și în prezent, r fi foarte greu din punct de vedere tehnic de  rezolvat. Intrăm în organism pe artera femurală, facem o puncție pe artera femurală, și cu anumite catetere reușim să ajungem la nivelul leziunilor vasculare cerebrale”, a detaliat dr Cristian Mihalea. 

Tehnica chirurgicală minim-invazivă este deja standard de aur în patologii care de cele mai multe ori sunt fatale. 

„Sunt mai multe tipuri de intervenții, dar ca patologii vorbim în primul rând de anevrismul cerebral, a doua patologie ca importanță este malformația cerebrală arterio venoasă au fistula durală cerebrală și a treia patologie de care putem vorbi este accidentul vascular cerebral ischemic, atunci când se înfundă un vas cerebral.

Toate aceste trei patologii, vă dați seama că sunt în cutia craniană, sunt vasele de la nivel cerebral, undeva între creier și meninge, spațiul de manevră este foarte mic, vorbim de 2-3 milimetri, marja de eroare probabil că e de un milimetru, și atunci că este evident că Neuroradiologia Intervențională evoluând în ultimii 20 de ani foarte mult, primii 10 cu materiale de o calitate sau de o duritate mai mare, și acum cu materiale și device-uri de o finețe și de o calitate extraordinar de fină. De aceea, numărul de patologii sau numărul de cazuri pe care noi le putem rezolva este imens față de acum 10-15 ani. (...) Vorbim de intervenții pe vase de sânge care au minim 4-5 milimetri diametru și mergem până spre vase de 2-3 milimetri”, a spus dr Cristian Mihalea. 

Cum se rezolvă un anevrism cerebral, acea afecțiune care curmă viețile a din ce în ce mai mulți tineri, aflați în video: 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel