Dr Dacian Juca, despre echipamentul de protecție: „dezechiparea fără ajutor duce imediat la contaminare”

Angela Sabău / 29 apr 2020 / 16:35

Dr. Dacian Juca a explicat într-un material video cum se face echiparea și dezechiparea corectă în cazul personalului medical. Potrivit lui, cele mai multe probleme apar la dezechipare.

Dr. Dacian Juca, medic specialist medicină de urgență, angajat în Unitatea de Primiri-Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” este cel care, de mai bine de două săptămâni, instruiește zilnic colegii de pe secțiile instituției medicale cu privire la modul în care se îmbracă și de dezbracă în mod corect echipamentul de protecție împotriva răspândirii infectărilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

”O prezentare a durat, în medie, între 40 și 60 de minute, fiecare instruire având două părți distincte dar foarte importante. Prima este partea de echipare a costumului, iar cea de-a doua face referire la dezechipare, pentru că aici apar cele mai multe probleme. La fiecare prezentare am subliniat că ambele etape, atât cea de îmbrăcare a costumului de protecție, cât și dezbrăcarea acestuia, trebuie să fie realizate în prezența unui alt coleg. Dacă echiparea nu este atât de dificilă, în 9 din 10 cazuri, dezechiparea fără ajutor duce imediat la contaminare. Cred că acest lucru s-a întâmplat în spitalale din țară unde avem colegi medici, asistente, infirmieri, ambulanțieri cu COVID-19 și asta încercăm să evităm, pe mai departe, în Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare”, a declarat dr. Dacian Juca, medic specialist UPU-SMURD.

Urmariți în materialul video cum se echipează și se dezechipează corect medicii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy