Dr Gheorghiță; din 15 martie, programarea de vaccinare se face pe LISTĂ DE AȘTEPTARE. Iată cum va funcționa

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring
Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring

Coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col dr Valeriu Gheorghiță a explicat că din 15 martie toți cei care vor vrea să se programeze la vaccinare se vor înscrie pe lista de așteptare a centrului unde doresc să se imunizeze contra COVID-19. Iată cum se va face programarea: 

„Această listă de așteptare va fi disponibilă în platforma de programare din data de 15 martie.

În ce va consta ea: practic, modalitatea de înscriere în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment.

Fiecare persoană care intră și își creează un cont va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare, prin alegerea unui centru de vaccinare.

Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de așteptare, persoana respectivă respectând aceeași modalitate, selectând categoria din care face parte, va trece în această listă de așteptare.

În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS și respectiv email și va avea la dispoziție acel loc liber, pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea.

Practic, etapa ulterioară a acestei notificări este foarte simplă, doar va salva și va confirma că într-adevăr dorește programarea în respectivul centru de vaccinare.

Ca atare, trebuie să înțelegem că după data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare. Ele vor ajunge la interfața persoanelor care sunt listate și nu mai sunt vizibile pentru celelalte persoane care intră practic și vor dori să găsească un loc liber.

De ce? Pentru că platforma este de așa natură încât va notifica în primul rând persoanele care se află în lista de așteptare, drept pentru care ne așteptăm ca aceste locuri să fie ocupate în mod deosebit din lista de așteptare.

Din acest punct de vedere, practic, după data de 15 martie, noi ne dorim și vom încuraja evident programarea prin această listă de așteptare”, a spus col dr Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă. 

Fiecare centru de vaccinare va avea propria listă de așteptare, iar o persoană poate alege centrul. „Va vedea și câte persoane are pe lista de așteptare în față”, a spus șeful CNCAV.

El a mai explicat că o persoană nu se poate înscrie pe lista de așteptare la mai multe centre, ci doar la unul. „Vei putea migra - vei putea renunța la locul de pe lista de așteptare a unui centru, ca să te înscrii pe lista de așteptare a altuia”, a completat colonelul. 

În ordinea în care se vor înscrie, dacă sunt locuri libere vor fi chemați la vaccinare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel