Dr Horațiu Moldovan(MS): Vaccinarea contra COVID-19 a întregii populații, în primăvară

Adisa Codruț / 02 dec 2020 / 18:18
Vaccin
Vaccin

Vaccinarea întregii populații împotriva virusului SARS CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr Horațiu Moldovan. Primii vor fi vaccinați angajații din sectorul sanitar și persoanele din grupele de risc.

„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în țările membre ale UE într-un mod etapizat. 

Toate statele vor primi în același timp tranșe. Primii vaccinați vor fi lucrătorii din sectorul sanitar și persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficiență și siguranță și să respecte toate reglementările internaționale. 

Ministerul Sănătății are o strategie de vaccinare în România și există etape prevăzute, precum și o rețea de stocare și distribuție. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiții speciale de transport și depozitare și aceste lucruri vor fi, cu siguranță, bine gestionate", a declarat dr Horațiu Moldovan, la o dezbatere pe tema HIV/SIDA. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy