Dr Horațiu Moldovan(MS): Vaccinarea contra COVID-19 a întregii populații, în primăvară

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Vaccinarea întregii populații împotriva virusului SARS CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr Horațiu Moldovan. Primii vor fi vaccinați angajații din sectorul sanitar și persoanele din grupele de risc.

„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în țările membre ale UE într-un mod etapizat. 

Toate statele vor primi în același timp tranșe. Primii vaccinați vor fi lucrătorii din sectorul sanitar și persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficiență și siguranță și să respecte toate reglementările internaționale. 

Ministerul Sănătății are o strategie de vaccinare în România și există etape prevăzute, precum și o rețea de stocare și distribuție. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiții speciale de transport și depozitare și aceste lucruri vor fi, cu siguranță, bine gestionate", a declarat dr Horațiu Moldovan, la o dezbatere pe tema HIV/SIDA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel