Dr Laura Zarafin: Internarea forțată a asimptomaticilor alimentează teoria conspirației

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Dr Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina, pledează pentru externarea asimptomaticilor, aducând argumente care arată că ținerea forțată a acestora în spital le poate pune viața în pericol și alimentează teoria conspirației. 

Într-un punct de vedere publicat pe pagina sa de Facebook, dr Laura Zarafin, medic primat ATI, atrage atenția că internarea forțată a asimptomaticilor nu doar că ocupă inutil spitalele care nu au cum trata alți bolnavi, ci are și alte două efecte negative directe: alimentează furia celor care nu cred că există acest coronavirus și boala dată de el, COVID-19, și poate pune în pericol viețile asimptomaticilor care sunt ținuți în spații unde încărcatura virală este mare! Iată ce scrie medicul: 

„Atitudinea unicat în lume de a ține internați asimptomaticii = purtători sănatoși, cu incrâncenare, chiar și după 14 zile (perioadă recomandată de aceiași pentru autocarantinare / carantinare instituționalizată), a dus la o contrareacție a societății - aceea de a contesta existența virusului.

Negarea existenței virusului este un fenomen periculos și alimentarea teoriei conspirației nu este benefică.

Sunt uimită că negarea vine tot mai des din partea unor oameni inteligenți și te-ai fi așteptat să existe o minimă încredere, în sensul că nu toate sutele de mii de cadre medicale din lumea întreaga or fi înnebunit în acelasi timp.

Pentru toți oamenii care își alimentează teoria conspirației și a „dictaturii medicale” prin argumentul lipsei autopsiilor, vreau să reamintesc că autopsii au fost făcute de medici italieni, în urmă cu aproximativ 6 săptămâni, apoi și de medici germani (peste 100 și continuă) și de medici americani, și ...chiar de medici români.

Aceste autopsii au arătat o afectare pulmonară bilaterală, cu duble modificări - de pneumonie, dar și de leziuni vasculare cu microtrombembolii; așa s-a ajuns la introducerea anticoagulantelor în terapie.

În rest, orice extremă este de condamnat și poste duce la aberații.

Cu rațiune, echilibru și calm, păstrând un dialog și ținând pasul cu datele noi ce apar, putem evita atitudinile extreme 

1) aceea care obligă asimptomaticii să stea zeci de zile în spital (unde încărcătura virală mare poate să ducă la prelungirea duratei în care RT-PCR iese pozitiv, sau chiar la trecerea spre boală clinică - știindu-se că „doza” de virus are importanță ) 

și

2) crearea unei imagini de conspirație mondială, cu concursul a sute de mii de medici de pe întreg globul.

Ca întotdeauna în viață, echilibrul nu strică!”, scris medicul Laura Zarafin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel