Dr Mihaela Pop: pacienta cu pretenții și medicina la cererea familiei

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

Dr Mihaela Pop, medic de familie cu o bogată experiență și nervi pe măsură, a povestit pe pagina sa de Facebook cum s-a trezit vineri, în cabinet, cu o pacientă cu pretenții. Răspunsul medicului a fost pe măsura „solicitărilor”.

Sunt unii pacienți care au senzația că la medicul de familie te duci doar ca să iei rețete sau trimiteri, nu ca să fii consultat și tratat, așa cum e normal. Un caz elocvent este cel povestit, pe pagina sa de Facebook, de dr Mihaela Pop,un medic de familie cu experiență în domeniu cât n-au alții ani de viață. Iată ce povestește medicul că a pățit chiar vineri, cu o pacientă care-și făcuse programare la cabinetul său. De cum a intrat pe ușă, femeia i-a spus promt:

„-Să-mi dați și mie o trimitere la ginecologie și una la interne și una la cardiologie și una la recuperare și una la analize!

- Când ați făcut programarea ați făcut-o pentru consultație și tratament. Cât despre trimiteri...luați teancul ăsta și vă scrieți singură tot ce știți că vreți!

Tăcere...

Iau inițiativa:

-La cardiologie ați fost acum două luni, aveți scrisoare medicală, ați făcut tot atunci și investigații, vi s-a stabilit schema de tratament. Urmează să mergeți la începutul lui februarie la recuperare, conform programării făcute anul trecut. Ce probleme ginecologice aveți? Ce vă mai supără, altceva, de vreți consult de medicină internă? Spuneți-mi, vă consult, vedem despre ce e vorba și, dacă e necesar, vă trimit.

-Aaaa, păi, nu am nimica! Da' așa a zis fata, că să iau trimiteri să mă ducă să mă mai vadă și alți doctori, că poate îmi găsește și altceva! Că are ea o vecină contabilă la Policlinică la...și mă bagă aia!

-Haideți să tratăm bolile pe care le aveți, să facem controalele programate pentru ele și, dacă, între timp mai apar alte simptome, le investigăm și pe alea!

-Ei, așa, e bine așa!"

Medicina de familie la cererea familiei..." conchide dr Mihaela Pop. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel