Dr. Monica Pop, întrebare medicală logică: "DE CE nu se face test pentru alergie la vaccin? Mare problemă de malpraxis!"

Medicul oftalmolog Monica Pop are o întrebare medicală logică pentru sistemul medical român. 

Medicul Monica Pop se întreabă de ce, în România, nu se face test pentru alergie la vaccinul COVID-19. Aceasta declară că procedura e simplă și că doar așa poți afla dacă pacientul nu va face vreo reacție alergică gravă. 

"Intrebare medicală logică :DE CE NU SE FACE TEST Pt. ALERGIE LA VACCIN, DESI REACTIILE ALERGICE SINT DESCRISE IN PROSPECT??!! E F SIMPLU si FARA ABSOLUT NICI O PIERDERE CANTITATIVĂ!!Testul este f simplu : din seringa pregatită se introduce subcutan un stropsi se vede reactia. Daca e ok, se injecteaza restul. Deci, e al acelasi pacient, nu se pierde nimic si sintem siguri ca nu va face vreo reactie alergica gravă.

NU e normal sa nu se facă! Conform unei obligatii a oricarui medic, nu e permisa administrarea niciunui medicament, solutie, vaccin, orice fara test de alergie prealabil. In mod normal, daca unui pacient i se administreaza ceva, orice, fara test prealabil de alergie iar pacientul face reactie alergica, soc anafilactic, este o mare problema de malpraxis!", a scris dr. Monica Pop pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel