Dr Radu Țincu, ADEVĂRUL despre vaccinurile COVID-19: Tot ce se spune este PUR SPECULATIV! Taberele se vor încăiera

Dana Lascu |
Data publicării:
Mii de persoane au făcut vaccinul Pfizer / BioNTech, care este în faza 3 de studiu clinic. Foto: BioNTech
Mii de persoane au făcut vaccinul Pfizer / BioNTech, care este în faza 3 de studiu clinic. Foto: BioNTech

Dr  Radu Țincu, medic primar  ATI -  Toxicologie la Spitalul de Urgență Floreasca pune punctul pe I: ce se  știe despre vaccinurile COVID-19 și ce trebuie să înțeleagă populația despre campania de vaccinare: „altfel se creează dezorientare”!

Cunoscutul medic Radu Țincu a epxlicat, într-o intervenție televizată, că speculațiile din ultimele zile, inclusiv cele formulate de unii doctori, nu au nimic științific la bază și sunt exact asta: SPECULAȚII!

„O comunicare proastă, așa cum a fost la începutul acestei campanii de vaccinare nu face altceva decât să producă scindare socială pe de-o parte, făcând tabere pro și contra, care se vor încăiera pentru un ipotetic vaccin, care încă nici n-a fost aprobat. Deja sunt oameni care „știu” și ce boli va da vaccinul, sunt oameni care știu exact câte doze vor primi, dar în realitate însă niciun vaccin nu a fost aprobat de nicio autoritate internațională. Pe de altă parte, va crește gradul de dezorientare, în momentul în care populația vede că autoritățile se pregătesc împreună cu armata să vaccineze în forță populația împotriva voinței proprii, acest lucru creează iarăși dezorientare. În primul rând trebuie să stabilim care e realitatea!

1) Vaccinarea este facultativă, deci nu este obligatorie nicăieri în lume! Deci, nu o să se introducă vaccinarea obligatorie nicăieri, nicio țară nu și-a exprimat dorința de a face acest proces obligatoriu. Deci va fi facultativă! 

2) Trebuie să așteptăm și să avem un pic de răbdare să așteptăm să vedem toată documentația care va fi pusă la dispoziție după depunerea pentru autorizare. În acest moment sunt 6 vaccinuri aflate în aceeași fază de cercetare științifică. Niciunul dintre ele nu a fost autorizat! Nu avem toate datele în legătură cu tehnica folosită pentru elaborarea lui, sunt anumite aspecte care urmează a fi depuse în momentul în care vaccinul este supus aprobării!”, a declarat dr Radu Țincu, la B1 TV. 

Specialistul în Terapie Intensivă și Toxicologie spune că autoritățile este normal să se pregătească din timp cu un plan, chiar dacă nu se știe exact care dintre vaccinurile COVID-19 va fi aprobat!

„Ceea ce în schimb trebuie să facem și aici trebuie să spunem acest lucru, autoritățile trebuie să se pregătească. Cred că este pentru prima oară în istoria post-decembristă când ne pregătim și nu vom fi luați prin surprindere atunci când vor veni cele 10 milioane de doze, să nu știm unde le depozităm, cui le administrăm și cum se va desfășura tot acest proces. Deci, autoritățile române trebuie să elaboreze acest plan de vaccinare, însă populația trebuie să fie un pic mai liniștită și să înțeleagă că nu va fi obligatoriu, și că trebuie să așteptăm datele științifice! Tot ce se întâmplă acum e speculativ!”, a arătat medicul. 

Ca acestă campanie să aibă succes și să stopeze pandemia, Radu Țincu spune că „trebuie să se vaccineze peste 60% din populația oricărei comunități, pentru că altfel nu se obține imunitatea de turmă și atunci nu se oprește niciun fel de pandemie”. 

Toxicologul subliniază și că „respectând în totalitate dreptul la o opinie” al vocilor medicale care s-au grăbit să dea verdicte vizavi de aceste vaccinuri, „însă în acest moment toate aceste opinii anti vaccin COVID sunt strict speculative. Acești oameni care astăzi vorbesc nu au niciun fel de documentație științifică pusă la dispoziție de către cei care au efectuat aceste teste. Și dacă tot discutăm de testarea vaccinurilor, să știți că ea nu se realizează doar de firmele producătoare. Sunt anumiți pași în această aprobare și acreditare de punere pe piață a vaccinurilor care presupun și evaluări independente, tocmai ca să nu existe niciun fel de suspiciune că firma care produce vaccinul poate să modifice datele obținute în urma acestor testări. Eu cred că cel mai corect la acest moment, dincolo de a crea panică și de a dezbina societatea românească, este să așteptăm ca aceste vaccinuri să fie autorizate, pentru că putem avea surpriza să nu reușească să treacă toate acele etape de autorizare, și atunci discutăm degeaba. Să așteptăm să vedem dacă vaccinul aprobat va ajunge în România, care va fi acesta”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel