Dr. Radu Țincu, semnal de alarmă în a doua zi de Paști: Peste tot în lume a existat o creștere a numărului de cazuri COVID

Cătălina Burghelea / 03 mai 2021 / 12:18

Radu Țincu, medic primar în cadrul secției de Terapie Intensivă – Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, a lansat un avertisment referitor la relaxarea restricțiilor din această perioadă și creșterea numărului de petreceri. La ce riscuri se supun românii. 

"Este clar că toată lumea dorește să recapete viața normală ca înainte de pandemie. Pe de altă parte, după fiecare perioadă de sărbători, peste tot în lume a existat o creștere a numărului de cazuri. Însă, ceea ce este important e ca această creștere să nu fie substanțială și să creeze probleme pentru sistemul de sănătate publică. Trebuie să avem grijă, mai ales dacă vorbim de cluburi și oameni tineri, mulți dintre ei nu au apucat să se imunizeze și pot să se transforme în vectori de transmitere ai virusului către persoane vulnerabile pe care le întâlnesc ulterior. Discutăm de bunici și părinți care pot avea boli cronice și există un risc de transmitere către cei care pot avea o formă severă.

Din păcate, nu s-a dovedit în practică faptul că, în prezența temperaturilor ridicate, virusul se transmite mai cu dificultate. Vara trecută, spre toamnă, au existat vârfuri ale pandemiei în România. Aglomerarea unde se cântă și se dansează și unde există o activitate fizică care predispune la o vehiculare mai intensă a particulelor virale crește riscul de transmitere. Recomandarea este pentru aceste zone să încercăm să păstrăm distanța fizică și să păstrăm măsurile sanitare.", a precizat medicul Radu Țincu, luni, 3 mai, la Antena 3.

Avem în continuare oameni în stare gravă care au nevoie de terapie intensivă

 

"Am înregistrat o scădere a numărului de cazuri, ceea ce ne arată că măsurile luate acum 10-14 zile au început să fie eficiente și să determine o scădere a numărului de pacienți. Ceea ce e important de precizat e că avem în continuare oameni în stare gravă care au nevoie de terapie intensivă, iar acest lucru trebuie să conducă autoritățile spre decizia de a intensifica campania de vaccinare pentru grupele vulnerabile. Acestea trebuie să reprezinte o prioritate, discutăm de vârstnici, iar campania trebuie să se adreseze comunităților locale, zonelor rurale unde oamenii nu pot să ajungă cu ușurință pentru a primi vaccinul.", a declarat dr. Radu Țincu.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy