Dr Sahar Ferber despre cum se scriu patente în unul din top 10 spitale din lume

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
 Prof dr Sarah Ferber
Prof dr Sarah Ferber

Invitată la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, prof dr Sarah Ferber, șeful Departamentului de Cercetare Endocrină la Sheba Medical Center din Tel Aviv, a explicat cum funcționează unul dintre cele mai bune 10 centre medicale din lume.

Centrul Medical Sheba din Tel Aviv a fost inclus, în 2019, în top 10 cele mai bune centre de cercetare și spitale din lume de publicația Newsweek. Despre cum acesta funcționează și nu doar că se autofinanțează, dar face și profit a vorbit la Academia de Sănătate Sarah Ferber, șefa Departamentului de Cercetare Endocrină la Centrul Medical Sheba din Tel Aviv și profesor universitar la Facultatea de Medicină din capitala Israelului.

Prof dr Sarah Ferber a explicat că instituția unde lucrează are o infrastructură bine pusă la punct, cu circa 120 de departamente, fiecare pe o anumită specializare, care contribuie la tratarea pacienților, îndeosebi a celor gravi unde e nevoie de o abordare multidisciplinară.

La Centrul israelian se îmbină activitatea medicală, de tratare a pacienților, cu cea de cercetare și de promovare a noilor idei. "Unul dintre lucrurile importante este rolul cercetării. Medicina devine personalizată și e nevoie de numeroși experți, nu doar medici, ci și cercetători", afirmă Sarah Ferber.

La faimosul Centru se face cercetare de bază și cercetare clinică, explică invitata emisiunii Academia de Sănătate. "Cercetarea clinică este sursa majoră de venit pentru orice spital mare", adaugă aceasta. Finanțarea vine de la marile companii farmaceutice pentru studii.

În ce privește cercetarea de bază, Centrul Medical Sheba are un birou de transfer tehnologic care ajută cercetătorii cum să scrie un patent – proces destul de dificil până acum circa 20 de ani în Israel - , dar și cum să-și traducă cunoștințele într-un produs.

Sarah Ferber explică: ideile științifice atrag investitorii, acestea formează companii și din exploatarea acestora se nasc patente, se obține profit care ulterior e reinvestit. "Acum, procesul de patentare este automat", adaugă aceasta, explicând că acel birou de transfer tehnologic are specialiști care îi ajută pe cercetători să scrie patente și cunosc investitori.

Acest birou funcționează asemenea incubatoarelor de afaceri din România. Transformă ideile inovative din medicină în patente, apoi le duce în industrie. Iar dacă două din zece idei de succes ar deveni companii profitabile, atunci și centrul israelian va profita de pe urma veniturilor acestora.

Cum se construiește un astfel de centru medical performant, aflați în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel