Dr. Valeriu Gheorghiță: Miercuri vine a doua tranșă de 150.000 de vaccinuri anti-COVID

Dana Lascu |
Data publicării:
Fiole
Fiole

România va primi miercuri a doua tranșă importantă de vaccinuri anti-COVID, de 150.000 de doze, urmând ca în toată luna ianuarie țara noastră să primească, în total, 600.000 de vaccinuri, a anunțat, într-o conferință de presă, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiță a amintit că pe 26 decembrie 2020 au ajuns la Institutul Cantacuzino aproape 10.000 de vaccinuri, care au reprezentat o tranșă simbolică distribuită simultan în țările membre ale Uniunii Europene.

Practic, până la sfrșitul lunii ianuarie în România vor fi intrat, în total, 760.000 de doze de vaccin. 

„Pe 29 decembrie a venit următoarea tranșă de vaccinuri, de circa 140.000 de doze, iar mâine, pe 6 ianuarie, urmează a veni practic a doua tranșă importantă de vaccinuri, de circa 150.000 de doze. Din acest punct de vedere, conform calendarului de livrare, pentru toată luna ianuarie ar urma să primim circa 600.000 de doze, în tranșe săptămânale, la care se adaugă cele 150.000 de doze livrate până la sfârșitul lunii decembrie anul 2020”, a declarat Gheorghiță într-o conferință de presă.

Colonelul a explicat și ce înseamnă persoană eligibilă la vaccinare.

„Trebuie să luăm în calcul că, atunci când recomandăm vaccinarea unei persoane, trebuie ca acea persoană să fie eligibilă pentru vaccinare. Adică, în primul rând, să nu aibă contraindicații medicale; în al doilea rând, să-și dorească să facă această vaccinare; și, de asemenea, este important ca persoana respectivă să nu fie în cursul unei infecții aflate în derulare sau să nu fie în prima lună de la momentul unei infecții cu SARS-CoV-2”, a explicat medicul militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel