Dr. Valeriu Gheorghiţă spune dacă mai este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID

DCMedical Team / 27 apr 2021 / 17:14
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că în prezent nu există suficiente date despre necesitatea administrării unei a treia doze de ser anti-COVID.

Primii români vaccinați împotriva coronavirusului trec curând peste cele şase luni, cât se spune că protejează vaccinurile anti-COVID. Astfel, oamenii se întreabă dacă va fi nevoie să se revaccineze. Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid spune că deocamdată nu există o decizie stabilită de experți în ce privește necesitatea celei de-a treia doze.

"Este o analiză care se efectuează în acest moment. Este important să avem datele de siguranță, datele de imunogenitate și de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condițiile în care vom vorbi de o creștere a prevalenței cazurilor COVID-19 ca urmare a infecției cu alte variante virale, insuficient acoperite de vaccinurile actuale", a spus medicul Gheorghiţă.

Potrivit specialiştilor, datele de eficiență ale vaccinurilor arată o persistență a protecției de cel puțin șase luni: "foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informații pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinare, însă nu este o decizie fermă. 

Sunt analize, avem nevoie de date științifice care să susțină orice altă recomandare de aici înainte", a precizat dr. Valeriu Gheorghiță, notează Antena 3.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy