Drama unei jurnaliste din Dolj: nu a luat parte la înmormântarea mamei sale, decedată de COVID în spital. „Este inuman”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Doliu
Doliu

O jurnalistă din Dolj a cerut suspendarea măsurii izolării, în care se afla, pentru 30 de minute ca să-și poată conduce mama pe ultimul drum. Ea a promis că va purta combinezon, mască și nu va ieși din mașina personală. DSP i-a respins solicitarea.

Jurnalista Loredana Chimoiu din Craiova a solicitat Prefecturii Dolj o derogare de la măsura izolării în care se află, fiind bolnavă de COVID (asimptomatică), pentru a-și putea conduce mama pe ultimul drum. Mama acesteia era internată în Spitalul Județean din Craiova cu alte afecțiuni, de unde a ”luat virusul, a murit pentru ca in unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure”.

Apelul jurnalistei către Prefectură a fost postat pe Facebook:

”Către Instituția Prefectului - Judetul Dolj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Subsemnata Popescu Loredana (Chimoiu) având în vedere comunicarea Dsp înregistrată sub nr 18779/04.11.2020, solicit să dispuneți emiterea avizului privind suspendarea temporară a măsurii izolării pentru o durată de 30 minute, în intervalul orar 14,00 - 14,30 în data de azi, 05.11.2020, pentru subsemnata în vederea participării la înmormântarea mamei, Chimoiu Florența. Menționez următoarele: mă voi deplasa de la domiciliu cu mașina personală, cu combinezon, mască, vizieră și nu voi părăsi autovehiculul propriu.

Voi asista la o parte din ceremonial doar din autovehicul și nu voi lua contact cu nicio persoană participantă. Precizez că măsura dispusă ieri de DSP este abuzivă, nelegală și de rea credință, mai ales ca la nivel național au mai existat derogări de la măsura izolării pentru astfel de situații particulare. Mai mult, precizez ca DSP DOLJ a acționat abuziv în cazul subsemnatei, având în vedere faptul că sunt asimptomatică, iar riscul de transmitere a bolii este redus, neexistând încărcătura virală care să permită transmiterea bolii. Fac precizarea că medicul epidemiolog de serviciu nu poate stabili în situația subsemnatei un anume grad de contagiozitate a bolii întrucât starea mea de sănătate este perfectă, fiind asimptomatică, nu am fost nici măcar întrebată de acesta în ce stare mă aflu, fiind emis astfel un aviz negativ nesusținut de probatorii ori de date certe care să reflecte acest nivel.

Mă adresez cu această solicitare doarece institutia dvs poate superviza prin emiterea unui acord, peste refuzul Dsp această solicitare pertinentă. Menționez că între mine și mama mea a existat o legătură puternică. Mama mea a luat virusul din spital, a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure, iar din cauza asta mor atât pacienți, cât și cadre medicale. Este inuman să nu mi se permită nici măcar sa-mi conduc mama pe ultimul drum. Fac precizarea că sunt o persoană deplin responsabilă, m-am testat din proprie inițiativa și mă oblig ca, în situația aprobării cererii, să respect întocmai obligațiile legale.

În drept, invoc dispoziție Constituției României, coroborate cu dispozițiile legale incidente.

Multumesc pentru înțelegere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel