Droguri, alcool, sinucideri: de patru ori mai multe decese la tineri, în ultimii ani

Angela Sabău |
Data publicării:
Droguri
Droguri

Generația tinerilor cu vârste între 23 și 38 de ani a înregistrat cea mai mare creștere a deceselor din cauza alcoolului, drogurilor sau sinuciderilor. Autoritățile americane sunt îngrijorate și se gândesc la măsuri de prevenire.

Decesele din cauza drogurilor, alcoolului și a suicidului au crescut în rândul „milenialilor” (generația celor născuți între 1980 și 2000), potrivit unui raport emis de trustul pentru sănătatea Americii și bunăstarea americană.

În raport, Rhea K. Farberman, de la Trust for America's Health, și colegii lui arată creșterea deceselor la adulții tineri din cauza consumului abuziv de alcool și droguri și a sinuciderilor, cu accent pe mileniali, cu vârste între 23 și 38 de ani, în 2019, potrivit medicalxpress.com.

Potrivit raportului, numărul de decese cauzate de droguri în rândul tinerilor adulți a crescut cu 400% în ultimele două decenii; în 2017, pentru adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, au existat aproape 31 de decese cu supradozaj la 100.000 de persoane. Între 2007 și 2017, decesele legate de consumul de droguri au crescut cu 108%, ratele de decese din cauza alcoolului au crescut cu 69%, în timp ce decesele cauzate de sinucidere au crescut cu 35% în rândul celor cu vârste între 18 și 34 de ani.

Recomandări pentru reducerea deceselor

Recomandările privind abordarea cauzelor tulburărilor legate de consumul de substanțe și problemele de sănătate mintală includ prevenția, screening-ul și tratamentul bazat pe dovezi; utilizarea strategiilor de prețuri pentru a limita consumul de alcool; reducerea impactului multigenerațional al tulburărilor de utilizare a substanțelor; investiții mai mari în cercetarea privind tratamentele non-opioide și nondrug; furnizarea de tratament bazat pe dovezi, dar și crearea de programe de prevenire a abuzului de substanțe și de prevenire a sinuciderilor care abordează criza în moduri noi.


"Dacă nu reușim cu milenialii, nu reușim nici cu următoarea generație și nu vom rupe acest ciclu al disperării", a declarat Benjamin F. Miller, Psy.D., șef al strategiei pentru "Well Being Trust".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel