Durerile la spate. Tot ce trebuie să știi

Darius Muresan |
Data publicării:
Durerile de spate pot fi semn de boală la rinichi. Foto: PIxabay
Durerile de spate pot fi semn de boală la rinichi. Foto: PIxabay

Durerile de spate sunt foarte intalnite in randul populatiei.

In mod normal, acestea dispar in cateva saptamani sau in cateva luni. Cea mai frecventa este durerea lombara in partea inferioara, dar poate fi simtita de-a lungul intregii coloane vertebrale, informeaza Medlife.ro.

In cele mai multe cazuri durerea nu are o cauza grava, dar uneori dureaza o perioada lunga de timp sau dispare si se intoarce in mod repetat.

Exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a reduce durerile de spate si pentru a accelera recuperarea:

Ramaneti activ si nu va abateti de la activitatile zilnice. Perioadele lungi de odihna nu fac decat sa accentueze durerea.

Faceti exercitii de intindere pentru durerile de spate sau alte activitati precum mersul pe jos, inotul, yoga sau pilates.

Luati analgezice antiinflamatoare, cum ar fi Ibuprofenul, dar nu uitati sa consultati doctorul inainte.

Folositi pachete de compresie calde sau reci pentru ameliorarea pe termen scurt. Daca nu aveti la indemnana, puteti folosi o sticla cu apa fierbinte, sau o punga cu legume congelate invelite intr-un prosop.

Chiar daca suna usor de spus, trebuie sa ramaneti optimisti si sa va ganditi ca durerea va trece curand. Este dovedit ca oamenii optimisti se recupereaza mai repede.

In mod normal, durerile de spate dispar de la sine in cateva saptamani sau in cateva luni, iar atunci nu este necesar sa vizitati un specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel