Durerile menstruale trec cu scorțișoară, mușețel și balsam de lămâie

Dismenoreea (dureri menstruale) poate fi însoțită de alte simptome, cum ar fi diaree sau cefalee.

Dismenoree este termenul clinic pentru crampe menstruale la femei și apare ca o durere intensă la nivelul abdomenului inferior sau a zonei pelviene. De asemenea, această afecțiune poate fi însoțită de alte simptome, cum ar fi cefalee, diaree sau vărsături.

Nu trebuie niciodată trecută cu vederea, deoarece durerea menstruală nu este normală și poate fi asociată cu alte patologii, cum ar fi endometrioza. În acest sens, există remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor pe care multe femei le experimentează în timpul menstruației.

Plante cu proprietăți antiinflamatorii 

Una dintre cele mai bune soluții naturale pentru ameliorarea durerilor menstruale este ceaiul de scorțișoară. Ce beneficii poate aduce? Scorțișoara fiartă în apă este un calmant folosit pentru acest tip de durere datorită capacității sale relaxante. La fel de miraculoase sunt mușețelul și balsamul de lămâie. De fapt, mușețelul este cel mai utilizat pentru ameliorarea disconfortului digestiv și menstrual, datorită proprietăților sale calmante și efectului său analgezic. 

În ceea ce privește balsamul de lămâie, această plantă este indicată pentru ameliorarea simptomelor ușoare asociate stresului, dar este folosită și ca tratament natural pentru disconfortul digestiv ușor, cum ar fi balonarea. 

Ce alte remedii ajută la reducerea durerii?

Uleiul de primulă poate fi folosit pentru tratarea crampelor menstruale datorită conținutului său ridicat de acizi grași polinesaturați (acid linoleic și acid gamma linoleic).

Pe de altă parte, este esențial să adopți un stil de viață sănătos, cum ar fi practicarea sportului în mod regulat sau menținerea unei diete echilibrate, bogată în fructe și legume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel