Ebola, nou vaccin împotriva bolii, utilizat în Congo

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

Un nou vaccin împotriva Ebola va fi utilizat, din octombrie, în Congo. Țara a fost afectată de febra hemoiragică în vara acestui an, 3.000 de persoane fiind infectate și cel puțin 2.000 decedând din această cauză.

Republica Democrată Congo (RDC) va introduce începând de la jumătatea lunii octombrie al doilea vaccin contra Ebola, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Decizia vine în contextul în care ţara din Africa Centrală continuă lupta cu cel de-al doilea cel mai important focar de febră hemoragică din istorie, scrie agerpres.ro.

„Autorităţile din RDC... au dat dovadă o dată în plus de spirit de conducere şi determinare pentru a stopa cât mai curând acest focar", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat într-un comunicat.

Febra hemoragică a infectat peste 3.000 de persoane şi a provocat decesul a cel puţin 2.000 de la izbucnirea unui focar, în urmă cu 13 luni în regiunea estică a RDC, notează DPA.

OMS a declarat focarul o urgenţă internaţională pentru sănătate în luna iulie, după ce boala s-a răspândit în Goma, un important centru urban din apropierea frontierei cu Rwanda.

Al doilea vaccin va fi administrat "populaţiilor cu risc ridicat din zonele în care nu există cazuri de transmisii active de Ebola ca instrument suplimentar pentru extinderea protecţiei împotriva virusului", a indicat OMS.

Autorităţile congoleze au declarat că intenţionează să vizeze micii comercianţi congolezi care călătoresc în Rwanda.

Vaccinul actual a fost administrat unui număr de peste 223.000 de persoane cu risc ridicat de Ebola, inclusiv celor care au intrat în contact cu o persoană infectată.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel