Eczemă, o persoană din zece va face eczeme în timpul vieții

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
O iritatie de la transpiratie se poate transforma în eczema
O iritatie de la transpiratie se poate transforma în eczema

O persoană din zece va suferi de afecțiunea cutanată, cunoscută sub numele de eczema, la un moment dat în viață, arată noi cercetări. Deși este considerată o afecțiune pediatrică, adulții sunt, de asemenea, foarte vulnerabili la această boală de piele.

Studiul a confirmat că riscul de-a face eczeme este frecvent întâlnit în rândul copiilor. Boala afectează mai mult de 1 din 5 sugari și copii mici. Riscul începe să scadă odată cu atingerea vârstei tinere și a vârstei medii. Dar când oamenii ajung la vârsta de 70 de ani, riscul lor crește din nou, ajungând ca un adul 10 să fie afectați.

,,Eczema - cunoscută și sub numele de dermatită atopică - este o boală inflamatorie a pielii. Deoarece eczema se dezvoltă adesea devreme în viață, majoritatea cercetărilor s-au concentrat asupra copiilor. Este primul nostru studiu mare care examinează ratele de boală diagnosticată pe toată durata vieții. Ca și în cazul altor studii, am descoperit scăderea ratelor de boală activă în copilărie, dar am fost surprinși să găsim rate în creștere la vârste mai înaintate", a explicat dr. Katrina Abuabara, profesor asistent la departamentul de dermatologie de la Universitatea din California, San Francisco, autorul studiului.

Abuabara și echipa de cercetare au analizat statisticile referitoare la cazurile de eczemă asupra rezidenților britanici între 1994 și 2013. În total, datele au vizat mai mult de 8,6 milioane de pacienți. Oamenii de știință au constatat că indivizii par să se confrunte cu o șanse de 1 din 10 pentru dezvoltarea eczemelor la un moment dat în viața lor.

Dar riscul a variat în funcție de grupurile de vârstă. De fapt, riscul este urmat de o formă "U", fiind cel mai mare în copilărie, apoi scade în rândul adulților tineri și crește la maturitate. În mod specific, cercetătorii au descoperit că riscul de aproape 20 la sută în rândul copiilor foarte mici începe să scadă constant în timpul primilor ani, în cele din urmă ajungând la un nivel scăzut de aproximativ 5 la sută. Ulterior, riscul se ridică constant la acel nivel, atunci când indivizii ating vârsta de 50 de ani. Constatarile au fost publicate in 3 decembrie problema Analele de Medicina Interna.

În ceea ce privește tratamentul, standardul de aur include produse hidratante, corticosteroizi topici, medicamente pentru fototerapie și imunoterapie.

,,Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat două noi medicamente pentru eczeme în 2016 și 2017 și mai mult de o duzină de agenți suplimentari sunt în curs de dezvoltare și testare clinică, oferind speranță pentru tratamente mai personalizate și mai bine direcționate", a declarat dr. Robert Kirsner, președintele departamentului de dermatologie și chirurgie cutanată din cadrul Universității Miller din Miami.

În opinia specialistului, opțiunile de tratament actuale sunt "limitate", informează MedicineNet.com. Mai multe informații despre eczemă poți citi aici

,,Costul este o problemă și potențialele efecte secundare ale medicamentelor pe cale orală pot fi, de asemenea, o problemă. Doar un medicament injectabil a fost aprobat de FDA, companiile de asigurări nu sunt întotdeauna de acord să plătească pentru medicamente", a spus acesta.

Cu toate acestea, medicul a remarcat faptul că noi medicamente sunt în curs de dezvoltare, ceea care va adăuga probabil instrumente noi pentru a ajuta la ameliorarea suferinței pacientului.

Despre un nou tratament în dermatita atopică, cu rezultate promițătoare, poți citi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel