Efectul advers al vaccinului, care le sperie pe femei. Radiologi: e un răspuns biologic NORMAL

DCMedical Team / 03 Martie 2021 / 19:07
Foto: Instagram CNN
Foto: Instagram CNN

Un efect advers al vaccinului anti-COVID-19 le sperie pe femei. Este vorba despre o umflătură ce apare la mamografie sau alte radiografii. În Statele Unite ale Americii, radiologii atrag atenția că este un răspuns biologic normal și că nu ar trebui să se grăbească să facă biopsie. 

O umflătură neobișnuită ce pare a fi cauzată de vaccinurile Covid-19 este detectată pe mamografiile de rutină sau alte scanări. Dar radiologii spun că aceste umflături provoacă o frică inutilă. „Dacă o femeie a avut un vaccin în braț, pe aceeași parte și ganglionii limfatici sunt umflați, acesta este un răspuns biologic normal. Este total de așteptat”, a spus dr. Connie Lehman, șefa Imagisticii sânilor din departamentul de Radiologie al General Massachusetts.

„Mau multe cazuri de biopsii care au fost făcute inutil i-au determinat cei din comitetul de îngrijire a pacienților din Societatea de Imagistică a Sânului să lanseze un aviz, în ianuarie: întrebați pacienții despre statutul lor de Covid-19 și înregistrați data și în care braț a primit vaccinul. Luați asta în considerare înainte de a face o programare automat pentru o biopsie”, arată CNN într-o postare pe Instagram⁠.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy