Efectul surprinzător al bradului de Crăciun. Care este mai indicat? Natural sau artificial

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
efectul surprinzator al bradului de craciun - FOTO: Freepik@freepic.diller
efectul surprinzator al bradului de craciun - FOTO: [email protected]

Efectul surprinzător al bradului de Crăciun asupra sănătății. Află care este mai indicat. Cel natural sau cel artificial.

Efectul surprinzător al bradului de Crăciun. Ți-ai decorat deja bradul de Crăciun? Dacă da, ți-ai făcut o favoare. Specialiștii susțin că există o mulțime de beneficii ale bradului de Crăciun pentru sănătatea ta.

Pomii de Crăciun sunt minunați pentru sănătatea ta mintală

Adăugarea unor oaze de verdeață reală în casa sau biroul tau este o veste mare pentru mintea ta. Există o mulțime de dovezi care sugerează că ne revenim mai repede din oboseala mentală și stres atunci când suntem expuși la medii naturale. Cei care locuiesc în apropierea naturii tind să experimenteze o satisfacție mai mare.

Persoanele care lucrează la birou și au plante naturale sunt mai pozitive și creative. Pe același principiu se bazează cercetătorii atunci când fac afirmația că bradul de Crăciun te încarcă cu energie pozitivă. 

Bradul de Crăciun combate răcelile

Pe lângă faptul că te înveselește, există unele dovezi care arată că a fi lângă copac sau alte plante de apartament îți poate reduce riscul de îmbolnăvire. Un studiu al Universității Agricole din Norvegia a constatat că ratele de îmbolnăvire au scăzut cu peste 60% în birourile care conțin plante, notează Top Sante.

Vezi și: Sforăitul, trucuri pentru a opri acest obicei zgomotos. Când trebuie să te duci la medic

Beneficiile unui brad natural

În ciuda faptului că majoritatea pomilor de Crăciun sunt tăiați la trunchi atunci când intră în casele noastre, oamenii pot beneficia în continuare de proprietățile lor. Prin fotosinteză, copacii produc oxigen proaspăt. Brazii de Crăciun adevărați, ca orice plantă de apartament, ajută la curățarea aerului din interiorul casei tale prin îndepărtarea prafului și polenului din aer. Deci, veți îmbunătăți, de asemenea, calitatea aerului interior, care este adesea redusă.

"Atâta timp cât acele sunt verzi și există lumină, fotosinteza are loc", a spus Charlie Hall, profesor și președinte Ellison în departamentul de științe horticole de la Texas A&M University din College Station, potrivit CNN.

Acesta este motivul pentru care este important să vă udați copacul tăiat, a explicat el.

Pomii de Crăciun naturali produc, de asemenea, un miros parfumat, lemnos, care ne poate aminti de trecut.

"Modul în care acestea ne afectează poate depinde nu numai de proprietățile chimice asociate cu uleiurile copacilor, ci și de amintirile, dacă există, pe care le asociem cu mirosul", a spus Peterson-Lewis.

În plus, există beneficii personale de a avea un adevărat pom de Crăciun în casă. De la îmbunătățirea sănătății mintale, a productivității și a fericirii până la stimularea sistemului imunitar și scăderea anxietății, cercetările au dovedit de nenumărate ori că plantele și copacii vii sunt de neprețuit, potrivit agrilifetoday.

Vezi și: Alimentul care ameliorează durerile articulare. Cum îl poți folosi

Brazii artificiali, riscuri

Parfumul tradițional de brad de Crăciun de conifere al unui copac adevărat nu poate fi egalat cu nimic artificial. De-a lungul anilor, bradul de Crăciun a ajuns să simbolizeze credința și speranța armoniei între întreaga omenire. 

Brazii artificiali sunt realizați cu substanțe chimice nocive, cum ar fi metalul și clorura de polivinil (PVC). PVC-ul este un plastic nebiodegradabil, pe bază de petrol, care produce agenți cancerigeni precum dioxina, diclorura de etilenă și clorura de vinil în procesul de fabricație. PVC-ul continuă să elibereze treptat dioxine în timp. Acestea sunt cele mai toxice substanțe chimice artificiale cunoscute.

Brazii artificiali de Crăciun, în special cei ieftini, s-au dovedit a fi foarte inflamabili și pot emana un fum extrem de toxic, potrivit jacksonsnurseries.co.uk

Vezi și: Împodobitul bradului de Crăciun, efecte surprinzătoare asupra sănătății

Trebuie să știi:

De ce ne crește burta. Unde se depune grăsimea prima dată și care e grăsimea BUNĂ. Lucrul nespus despre liposucție: Ne mirăm că ne crește colesterolul

Ceaiul care previne bolile cronice. Are efect anti-cancer și antiinflamator

Remediul natural pentru tratarea durerilor de gât. Ai nevoie de patru ingrediente

Friptura și cârnații, cum se gătesc corect. Greșeala pe care ai făcut-o până acum. Ce să faci să-ți iasă friptura FRAGEDĂ pentru Crăciun

De ce ajutăm doar de sărbători și ce să NU faci NICIODATĂ dacă vrei să donezi. Fii mai bun, dar NU doar de Crăciun! Leca: E ILUZIA că faci un lucru bun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel