Alimentul care ameliorează durerile articulare. Cum îl poți folosi

Monika Baciu |
Data publicării:
alimentul care amelioreaza durerile articulare - FOTO: Freepik@sompong_tom
alimentul care amelioreaza durerile articulare - FOTO: Freepik@sompong_tom

Alimentul care ameliorează durerile articulare costă sub doi lei kilogramul.

Alimentul care ameliorează durerile articulare îl găsim la piață sau la orice magazin alimentar. Din cele mai vechi timpuri, bătrânii foloseau frunze de varză crudă pentru ameliorarea durerilor articulare.

Varza este o legumă cu frunze care s-aa dovedit a avea o serie de beneficii pentru sănătate. Una dintre acestea este ameliorarea durerilor de genunchi. Frunzele de varză conțin o serie de compuși care au proprietăți antiinflamatorii și de alinare a durerii. Aceste proprietăți fac din frunzele de varză un remediu natural eficient pentru durerile de genunchi.

Cum se aplică frunze de varză crudă pentru ameliorarea durerilor articulare

Varza a fost folosită ca remediu popular de sute de ani pentru a calma articulațiile dureroase. Este bogată în vitamine și fitonutrienți, precum și antocianine și glutamină, ambele având proprietăți antiinflamatorii, așa cum se raportează în secțiunea NY Times Fitness and Nutrition.

Frunzele de varză înfășurate în jurul articulațiilor dureroase pot ajuta la ameliorarea durerii articulare pentru unii oameni. Dacă durerea persistă, consultați un profesionist din domeniul sănătății, potrivit Live Strong.

Vezi și: Remediul natural pentru tratarea durerilor de gât. Ai nevoie de patru ingrediente

Pasul 1

Așezați frunzele de varză, de preferință din varză roșie, pe un tocător și tăiați tulpina tare cu un cuțit ascuțit. Utilizați o sticlă de vin, un făcăleț sau un ciocan de carne pentru a zdrobi ușor frunzele, eliberând unele dintre sucurile din varză.

Pasul 2

Înfășurați frunzele de varză în folie și puneți-le în cuptor timp de câteva minute pentru a le încălzi și a face frunzele pliabile. Testați înainte de a aplica pe piele, astfel încât foile de varză să nu fie fierbinți.

Pasul 3

Aplicați  frunzele de varză încălzite în jurul articulației dureroase până când este complet învelită cu frunze. Dacă frunzele se simt prea fierbinți, lăsați-le să se răcească timp de un minut înainte de a fi aplicate pe piele.

Aplicați peste frunzele de varză un tifon sau leucoplast pentru a le fixa, iar acoperițiîntreaga cataplasmă cu folie de plastic sau folie de aluminiu pentru a menține căldura.

Vezi și: Ceaiul care previne bolile cronice. Are efect anti-cancer și antiinflamator

Pasul 4

Lăsați frunzele de varză înfășurate în jurul articulației timp de cel puțin o oră și mai mult, dacă se dorește. Foile de varză pot fi lăsate să acționeze și peste noapte

Pasul 5

Desfaceți frunzele de varză atunci când cataplasma se răcește și aruncați-o.

Ce conține varza roșie

Varza rosie contine antocianine, acelasi compus gasit in sucul de cirese si afine. Antrocianinele nu numai că dau culoarea varzei, dar antioxidanții sunt cunoscuți pentru a reduce durerile articulare și inflamația, potrivit Nyu Langone Medical Center.

Atât varza roșie, cât și cea verde sunt studiate de cercetători pentru proprietățile sale anti-cancer și efectele vindecătoare ale sucului de varză asupra ulcerelor peptice și a altor organe digestive.

Concentrațiile posibil ridicate ale anumitor minerale esențiale fac din varza roșie legume excelente pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a oaselor. Ca și alte legume din familia Brassicaceae, această varză este bogată în calciu, magneziu, mangan și alte minerale importante care pot contribui la creșterea oaselor și a densității minerale care protejează împotriva osteoporozei, artritei și a diferitelor alte tipuri de inflamație, notează Dr. Health Benefits.

Varza roșie poate conține o cantitate mare de aminoacid glutamină. Acest aminoacid specific este legat de reducerea inflamației și durerii asociate cu ulcerele din sistemul gastro-intestinal. Sucul de varză roșie este considerat a fi cel mai bun remediu pentru această afecțiune și a fost folosit ca remediu acasă de foarte mult timp, notează Organic Facts.

Vezi și: Furnicăturile în zona frunții, cauze și tratament. Pot fi semn al unor boli grave

TREBUIE SĂ ȘTII ASTA:

Câți kilometri trebuie să mergem pe zi. Întrebarea greșită a românului când vrea să slăbească. Doru Negru: E prost pusă! De ASTA ești gras

Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

De la ce vârstă începe bătrânețea. Diana Bulgaru: Moartea de bătrânețe NU există! Nu se scrie niciodată așa ceva. La așa vârstă nu poți spune că a murit de bătrân

Anxietatea și depresia de sărbători, o realitate tristă. Leca, despre LINIA pentru persoanele singure: Au probleme mari de viață, uriașe. Oamenii aceștia trebuie ajutați!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel