Eficacitatea vaccinului COVID în contextul noilor tulpini COVID. Oficial britanic: probabil va exista o doză anuală sau un rapel în toamnă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

Un oficial britanic susține că în toamnă ar putea să fie nevoie de o revaccinare a populației odată cu noile tulpine ale COVID.

Ministrul pentru vaccinare din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, spune că că situația ar putea impune o revaccinare a populației, odată cu apariția de noi tulpini ale COVID. Afirmația a fost făcută după publicarea unui studiu care arată că vaccinul creat de Universitatea Oxford și compania AstraZeneca are o eficacitate redusă împotriva tulpinii sud-africane.

”Credem că probabil va exista o doză anuală sau un rapel în toamnă, apoi o vaccinare anuală, așa cum procedăm cu vaccinările contra gripei. (...) Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască și să recurgă și la alte mutații”, a precizat acesta, citat de Antena 3.

Principalul cercetător din domeniul vaccinurilor de la Oxford, Sarah Gilbert, a afirmat că se ”lucrează la o versiune cu secvența (n. r. proteinei) spike sud-africană” și că ”apoi va fi cam ca realizarea de vaccinuri antigripale. Foarte probabil, va fi disponibil din toamnă”, a mai amintit cercetătoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel