Elimină pleoapele căzute, ridurile și cearcănele. Trucul inventat de femeile din Coreea

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Elimină pleoapele căzute, ridurile și cearcănele. Foto: Freepick @frimufilms
Elimină pleoapele căzute, ridurile și cearcănele. Foto: Freepick @frimufilms

Elimină pleoapele căzute, ridurile și cearcănele cu un truc pe care l-au inventat frumoasele din Coreea.

Dacă vrei să fii mereu frumoasă ar trebui să afli secretele femeilor asiatice. De data aceasta este vorba despre plasturii, folosiți de femeile frumoase cu piele de porțelan. Plasturii pot fi făcuți acasă din produsele din frigider și din cămară.

Femeile din Coreea coreene transmit, din generație în generație, un secret de frumusețe bine păzit. Tocmai din acest motiv asiaticele reușesc să aibă un ten proaspăt și radiant, cu un aspect frumos.

Părul va fi super strălucitor datorită gelului din semințe de in. Iată cum se prepară

Care sunt cauzele pleoapelor căzute și a cearcănelor?

Excesul de piele a pleoapei superioare, slăbiciune a mușchilor faciali, dar și efectul îmbătrânirii sunt cauzele pleoapelor căzute.

Cearcănele, pe de altă parte, sunt legate de pigmentarea pielii din jurul ochilor. Mai mulți factori pot justifica prezența cearcănelor, precum:

- circulația sanguină deficitară,

- dereglarea țesuturilor limfatice,

- lipsa somnului.

Pentru a lupta împotriva acestor afecțiuni dermatologice, plasturii făcuți după rețeta femeilor din Coreea sunt ideali.

Redu apariția ridurilor precoce. Iată ce pași trebuie să respecți

Pentru a face acești plasturi, vei avea nevoie de:

- 100 de miligrame de apă clocotită,

 - 1 lingură de ceai matcha,

- 2 linguri de ceai verde,

- sucul unei lămâi,

- 4 linguri de gelatină.

Ca și ceaiul matcha, ceaiul verde este bogat în antioxidanți pentru a ascunde semnele de oboseală și de îmbătrânire a pielii. Conține polifenoli cu proprietăți venotonice. În plus, taninul pe care îl conține ar avea o acțiune de catifelare, dar mai ales astringentă și decongestionantă. Conținutul său de cofeină activează microcirculația sângelui pentru a reduce cearcănele de sub ochi.

Lămâia este bogată în antioxidanți și vitamina C. Aceasta din urma luptă împotriva cearcănelor, dar nu numai. Acțiunea sa este directă este lupta împotriva ridurilor și de a produce colagen.

Amestecă ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu. Trucul magic pentru sănătate

 

Cum se fac plasturii?

Pentru a pregăti acest tratament adoptat de femeile din Coreea, trebuie, mai întâi, să torni într-un bol apă clocotită, apoi să adaugi ceai verde și pudră de matcha. Se lasă la infuzat câteva minute înainte  de a adăuga sucul de la o lămâie.

Se amestecă energic și se filtrează. Apoi adaugă gelatina și amestecă până se dizolvă. Înmoaie câteva discuri demachiante în acest amestec și pune-l în frigider peste noapte. Frigul va spori efectul produsului și va ajută astfel la decongestionarea pleoapelor.

Se recomandă utilizarea acestor plasturi coreeni timp de 15 minute, la fiecare trei zile, mai ales noaptea pentru a evita efectul fotosensibilizant al lămâii. Apoi hidratează-ți pielea cu o cremă specială pentru conturul ochilor.

Atenție: dacă dorești să utilizezi acești plasturi pentru a reduce pleoapele căzute, evită să adaugi suc de lămâie. Sucul de lămâie poate irita ochii.

Cinci obiceiuri care dăunează pielii. Majoritatea femeilor greșesc

Există și alte metode pentru pleoapele căzute

Din cauza faptului că pielea își pierde elasticitatea, pleoapele tind să se lase. Este greu să scapi de aceste semne ale timpului care trece. Cu toate acestea, nu este nevoie să faci o operați plastică, grație remediilor naturale care ameliorează ochii obosiți.

1. Castravetele este un tonic excelent pentru pleoape. Castravetele, plin cu apă, este ideal pentru reducerea cearcănelor și hidratarea pielii. De asemenea, datorită acizilor cafeici și a acidului ascorbic, castraveții reduc inflamația de pe pleoapa inferioară.

Pune câteva felii de castraveți în frigider peste noapte. Apoi, ține feliile de castravete pe pleoape circa 20 de minute pentru un aspect proaspăt și strălucitor.  

2. Pliculețele de mușețel sunt un alt remediu bun pentru pleoapele căzute. Se recomandă utilizarea mușețelului  pentru efectul său calmant. Poți folosi în prealabil pliculețe folosite și răcite. Acest ritual poate fi folosit până la 20 de minute pentru fiecare ochi.

Pleoapele căzute, ridurile și cearcănele pot fi tratate în profunzime. Tot ce trebuie să faci este să folosești acești plasturi populare în rândul femeilor coreene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel