Endometrioză: după 3 ani de durere, Roxana Nemeș speră să devină mamă

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Roxana Nemeș a declarat, la un an după ce a fost operată de endometrioză, că își dorește să devină mamă.

Roxana Nemeș a trecut anul trecut printr-o operație de endometrioză. Endometrioza este o boală rară, debilitantă, care este de multe ori greu de diagnosticat. Femeile cu endometrioză trăiesc cu dureri cumplite și, în unele cazuri, ajung să aibă probleme cu fertilitatea. La un an de la operație, vedeta spune că este nerăbdătoare să devină mamă. 

„Noi muncim de mult timp în sensul ăsta. Nu mai am răbdare, vreau să fiu mamă tânără, să fiu prietenă cu copilul meu. E momentul perfect pentru asta. Ne dorim foarte mult să devenim părinți”, a mai spus Roxana Nemeș. Vedeta a trecut printr-o adevărată dramă. În urmă cu un an, imediat după operație, ea dezvăluia că s-a luptat nu doar cu durerea, dar și cu teama de operație. Soțul vedetei i-a fost aproape și a susținut-o în drumul său spre vindecare.

„Mi-a fost foarte teamă de operație, pe mine mă chinuiau durerile de trei ani și când începeau eram neom. Iubitul meu care stă non-stop cu mine, pur și simplu nu avea ce să vorbească cu mine. E o boală care nu te omoară, dar te chinuie”, spunea vedeta, în urmă cu un an. 

Mai mult, Roxana spunea că toată lumea o întreba când va deveni mamă, lucru care îi creștea temerile, dar și frustrările. Anul trecut, după operație, vedeta a mai făcut un pas important în viața ei, s-a căsătorit. „Toată lumea mă întreba când mă mărit, dar barza vine când vrea Dumnezeu. Astfel de momente sunt cele mai importante din viaţă, nu m-am grăbit, mi-am dorit să fie cu omul pe care îl iubesc din tot sufletul. Ne-am bucurat de moment şi suntem în extaz. Îl iubesc de mulţi ani, cumva e un pas important. Când Dumnezeu ne va da un copil, e important ca micuțul să aibă o familie”,  a mai explicat Roxana Nemeș.

Endometrioza este o boală progresivă, de multe ori debilitantă care afectează 10% la 15% dintre femei în timpul anilor lor de reproducere, ducând la infertilitate ȋn 30-40% din cazuri. Endometrioza presupune, la nivel anatomic, multiplicarea aberantă a celulelor endometrului ce migrează în afara uterului.  

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel