EPIDEMIE GRIPĂ 2019: 124 de decese și 103.996 infecții respiratorii acute

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Bilanțul epidemiei de gripă crește în continuare. Astăzi au fost confirmate șase noi decese datorate gripei, iar în ultima săptămână s-au înregistrat 103.996 cazuri de infecții respiratorii acute. 

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 1204, potrivit informărilor de astăzi ale Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Dintre acestea, două femei - una de 60 de ani din Prahova și cea de-a doua de 43 de ani din Constanța, au decedat din cauza infecției cu virus gripal de tip A, ambele având condiții medicale preexistente. Una dintre ele fusese vaccinată antigripal.

Alte patru decese au fost confirmate în această seară. E vorba de persoane care au murit tot din cauza infecției cu virusul gripal de tip A. Ele aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinate antigripal.

Era vorba despre trei bărbați - unul în vârstă de 41 de ani, din județul Vrancea, care a fost confirmat și cu rujeolă, altul în vârstă de 54 de ani, din județul Bacău, și un altul în vârstă de 64 de ani, din județul Arad. Lor li se adăuga o femeie în vârstă de 63 de ani, din județul Olt.

2.489 cazuri de gripă clinică săptămâna trecută

Activitatea gripală în săptămâna 4-10 februarie a avut un trend descrescător (posibil datorat vacanței școlare), menținându-se în continuare peste nivelul așteptat și cu extindere națională, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 50%.

„Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) înregistrat la nivel național a fost de 103.996, cu 19,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (129.165) și cu 28,5% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (145.622). S-au înregistrat la nivel național 2.489 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării. Au fost înregistrate 69 de cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 11 mai puține față de săptămâna anterioară și cu 24 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent", se arată în informarea Centrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel